Από το... κυνήγι σπάνιων ανατροπών μέχρι τις εμφανίσεις-ορόσημα, σήμερα και αύριο οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Champions League.

Από το…κυνήγι σπάνιων ανατροπών μέχρι τις εμφανίσεις-ορόσημα, οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Champions League, προγραμματισμένοι για σήμερα (18/4) και αύριο (19/4), αναμένεται να προσφέρουν-για μία ακόμα φορά- στους φιλάθλους, τους προνομιούχους που θα βρεθούν στα τέσσερα γήπεδα και τους τηλεθεατές που θα είναι… καθηλωμένοι μπροστά από τις οθόνες τους, μοναδικές στιγμές πραγματικού ποδοσφαίρου.

Τρεις από τους τέσσερις αγώνες των επαναληπτικών προημιτελικών του Champions League μπορεί να χωρίζονται με δύο ή περισσότερα γκολ, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιστορίες που πρέπει να περιμένει κάποιος από τους δεύτερους αγώνες, εκτός από τα τέσσερα εισιτήρια που θα μοιραστούν σε ισάριθμες ομάδες, οι οποίες θα συνεχίσουν το δρόμο τους προς την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου στις 10 Ιουνίου, δύο από αυτές θα αγωνιστούν για το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Τόνι Κροος βρίσκονται μπροστά σε εμφανίσεις ορόσημο, η Μίλαν αναζητά να φερθεί ως φιλοξενούμενη στο Diego Armando Maradona, με ανάλογο τρόπο που το έκανε για το πρωτάθλημα της Serie A στις 2 Απριλίου, η Μπάγερν χρειάζεται μια σχεδόν ανατροπή-ρεκόρ και η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θέλει απλώς να γίνει…Μπενφίκα, όταν στο Μιλάνο επισκεφτεί την Ίντερ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η επίτευξη μακροζωίας στις πιο απαιτητικές διοργανώσεις του συλλογικού ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο κατόρθωμα, αλλά αποτελεί έναν από τους λόγους που οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι χαρακτηρίζονται ως σπουδαίοι του παιχνιδιού.

Δύο ακόμη παίκτες θα μπορούσαν να φτάσουν σε ορόσημα που αξίζει να σημειωθούν όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επισκεφθεί σήμερα (18/4) το Stamford Bridge για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της UEFA, θα γίνει ο -μόλις- πέμπτος παίκτης που θα φτάσει τις 150 συμμετοχές στο Champions League- μόνο ο Ρονάλντο, ο Ίκερ Κασίγιας, ο Μέσι και ο Τσάβι Ερνάντες είναι σε αυτόν τον σύλλογο – ενώ ο Κρόος θα μπορούσε να παίξει στον 150ο αγώνα του σε διοργάνωση συλλόγων της UEFA, συμμετέχοντας σε μια επίλεκτη λίστα 15 ονομάτων.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δυσκολεύτηκε να βρει λόγο να επικρίνει την απόδοση της ομάδας του Νάπολι μετά την ήττα της με 1-0 από τη Μίλαν στο Μιλάνο. Δεν στάθηκε στην απουσία του κορυφαίου επιθετικού του Βίκτορ Όσιμεν και σε μια σειρά από κρίσιμες επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μάικ Μενιάν, αφού οι ηγέτες της Serie A υπέφεραν σπάνια. «Είχαμε τη σωστή στάση συνολικά», επέμεινε ο Σπαλέτι. «Μερικές φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι».

Έχοντας νικήσει τη Νάπολι με 4-0 στο «Diego Armando Maradona» μόλις στις 2 Απριλίου, η Μίλαν έχει επιπλέον λόγους αισιοδοξίας. «Υπάρχουν 50% πιθανότητες για πρόκριση», είπε ο προπονητής Στέφανο Πιόλι, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του επικράτησε στις 38 από τους 44 αναμετρήσεις της UEFA στις οποίες κέρδισε τον πρώτο αγώνα εντός έδρας. Εάν ο Μενιάν κρατήσει σε άλλο ένα παιχνίδι το…μηδέν, θα γίνουν 39 στα 45.

Την πρόκριση στα χέρια της η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σχεδόν ακαταμάχητη στο πρώτο ματς, νικώντας (3-0) την Μπάγερν με μια απόδοση που έστειλε μηνύματα κυριαρχίας. Για μία ακόμα φορά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα φτάνει στα καλύτερά της την κατάλληλη στιγμή…και το «treble» είναι ακόμα μία υπόθεση ανοικτή.

Ωστόσο εάν μία ομάδα μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει αυτή την ανατροπή είναι η Μπάγερν. Με έξι τρόπαια Κύπελλα Πρωταθληριών/Champions League μπορεί να ενταχθεί στην ελίτ των συλλόγων -Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Ρόμα και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια- που έχουν ανατρέψει εις βάρος τους σκορ τριών ή τεσσάρων τερμάτων στο πρώτο παιχνίδι.

«Είναι ένα τεράστιο βουνό», είπε ο Τόμας Τούχελ. «Δεν θα πω ότι είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι μεγάλο».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Κατάθλιψη» ήταν ο τίτλος της πορτογαλικής αθλητικής εφημερίδας Record μετά την ήττα της Μπενφίκα με 2-0 στον πρώτο προημιτελικό στη Λισαβόνα από την Ίντερ, ενώ η A Bola σηματοδότησε την πρώτη ήττα των «Αετών» σε 13 αγώνες Champions League με παρόμοιο μονολεκτικό τίτλο: «Απογοήτευση». Ήταν μόλις η τρίτη της ήττα σε οποιαδήποτε διοργάνωση από την άφιξη του Ρότζερ Σμιντ το καλοκαίρι, και ακολούθησε την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Πόρτο σε ένα πορτογαλικό Clássico.

Ωστόσο, αν ο τοπικός Τύπος πάλευε για αισιοδοξία – και η κατάσταση δεν φαίνεται καλή στα χαρτιά – η Μπενφίκα έχει κερδίσει οκτώ από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, δεχόμενη γκολ μόνο μία φορά και σκοράροντας δύο ή περισσότερα γκολ σε επτά από αυτούς τους αγώνες.

«Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε στην Ιταλία και να πετύχουμε τρία γκολ εκεί», είπε ο μέσος Φρέντρικ Όρσνες. Ο αμυντικός Αντόνιο Σίλβα το είπε πιο συνοπτικά: «Ας είμαστε Μπενφίκα». Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι η…πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)

Τρίτη 18 Απριλίου

22:00 Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) (0-2)
22:00 Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) (0-1)

Τετάρτη 19 Απριλίου

22:00 Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) (2-0)
22:00 Μπάγερν (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) (0-3)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου 2023, μετά τους αγώνες ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League

1. Μίλαν ή Νάπολι με Μπενφίκα ή Ίντερ
2. Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι με Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!