Δύο κινεζικοί σύλλογοι μπάσκετ αποκλείστηκαν από το πρωτάθλημα λόγω κατηγοριών για στημένους αγώνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/4) η λίγκα.

Δύο κινεζικοί σύλλογοι μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης, πρώην ομάδας του πρώην αστέρα του NBA, Γιάο Μινγκ, ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος της ομοσπονδίας (CBA), αποκλείστηκαν από το πρωτάθλημα λόγω κατηγοριών για στημένους αγώνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/4) η λίγκα. Κίνα

Αυτή η απόφαση ακολουθεί μια έρευνα που ξεκίνησε μετά τον αγώνα της Παρασκευής μεταξύ των Γιανγκσού Ντράγκονς και των Σαρκς της Σαγκάης, οι οποίοι «άρπαξαν» τη νίκη στο τέλος, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.

«Διαπιστώθηκε» ότι οι κατηγορίες περί «παθητικότητας» κατά της ηττημένης ομάδας ήταν «σύμφωνες με την πραγματικότητα», ανέφερε σήμερα (17/4) η ομοσπονδία.

«Η συμπεριφορά των δύο ομάδων συνιστά σοβαρή παραβίαση του αθλητισμού», κατήγγειλε η CBA, η οποία ανακοίνωσε αρκετές κυρώσεις που στοχεύουν τους συλλόγους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι ομάδες θα αποκλειστούν από το πρωτάθλημα για το υπόλοιπο της σεζόν 2022-2023, η κατάταξή τους θα ακυρωθεί και δεν θα δοθούν σε καμία από τις δύο τους τα 5 εκατομμύρια γιουάν (660.000 ευρώ) που καταβάλλουν οι αθλητικές αρχές.

«Είναι ένα Σαββατοκύριακο που αφήνει βαθιές τύψεις», είπε σε συνέντευξή του, πρώην παίκτης των Σαρκς πριν παίξει στο ΝΒΑ για εννέα σεζόν με τους Χιούστον Ρόκετς.

«Πρέπει να αντληθούν βαθιά διδάγματα από αυτό το περιστατικό. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Γιατί κάτι θετικό πρέπει να βγει από αυτήν την υπόθεση», είπε.

Σε προπονητές και παράγοντες των δύο ομάδων επίσης απαγορεύτηκε να προπονούν ή να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το μπάσκετ για περιόδους από τρία έως πέντε χρόνια. Κίνα

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!