Η νέα διοίκηση της Τσέλσι κάνει... μπαμ ό,τι δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία εμπειρία στο αγωνιστικό κομμάτι από τότε που ανέλαβε δράση.

Η Τσέλσι διανύει ήδη μία… περίεργη σεζόν για εκείνη. Για τα δικά της δεδομένα. Μία αγωνιστική χρονιά που ξεκίνησε με πολλά σκαμπανεβάσματα και κάπως έτσι θα τελειώσει.

Οι Λονδρέζοι προσπαθούν να διορθώσουν ένα λάθος με ένα άλλο. Αποτέλεσμα; Να κάνουν μία τρύπα στο νερό. Οι αλλαγές προπονητή, οι ατελείωτες και αμέτρητες μεταγραφές και άλλα πολλά έχουν φέρει ένα χάος στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Τσέλσι δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ήρεμη και δεν ξέρει τι να κάνει με αυτά που της συμβαίνουν. Και δεν είναι μόνο η διοίκηση που βρίσκεται σε σύγχυση αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες.

Κάπως έτσι όλοι αναρωτιούνται τι μπορεί να πάει λάθος μέχρι το τέλος της σεζόν;

Τόμας Τούχελ: Πήγε… άκλαφτος

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αυτός που άνοιξε τον… φαύλο κύκλο των λαθών στη Τσέλσι. Αυτός που έκανε την αρχή. Και ας μην έφταιγε τόσο πολύ εκείνος. Η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος προπονητής στις δύο τελευταίες του δουλειές (Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι), ενώ παρουσίασε έργο και μάλιστα ικανό να κερδίσει τη γενική γνώμη οι άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του δεν το εκτίμησαν και τόσο πολύ. Αποτέλεσμα; Να φύγει… βράδυ.

«Είχαμε φτιάξει κάτι πολύ ωραίο στη Τσέλσι. Εγώ και η οικογένειά μου είχαμε βρει τους ρυθμούς μας. Έμαθα για την απόλυσή μου όταν πήγαινα με το αμάξι στην προπόνηση. Ήταν κάτι σοκαριστικό για εμένα και ακόμα προσπαθώ να το… χωνέψω», τα λόγια του στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, όντας τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τόμας Τούχελ σίγουρα δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν με τους Λονδρέζους. Και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ φαίνεται πως είχε χάσει τη στήριξη των ποδοσφαιριστών του. Αλλά η απομάκρυνσή του τόσο νωρίς, χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο μεγάλο σφάλμα αποτελεί λάθος εκτίμηση από τους ανθρώπους της Τσέλσι. Δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση και ότι είχε πολύ καλές σχέσεις με τον προηγούμενο πρόεδρο της ομάδας, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Καλή η μεταγραφική ενίσχυση, αλλά όχι και έτσι!

H Τσέλσι από πέρυσι έδειχνε ότι θέλει άμεση και ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Ο Τοντ Μπόελι έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και έκανε μερικές δυνατές κινήσεις το καλοκαίρι του 2022. Σίγουρα όχι λίγες μιας και απέκτησε τους: Φοφανά, Στέρλινγκ, Κουκουρέγια, Κουλιμπαλί, Ομπαμεγιάνγκ, Τσουκουγουένκα, Σλολίνα και Ζακάρια.

Ο Τούχελ, αλλά πιο πολύ ο Πότερ, προσπάθησαν να τους κάνουν ένα ομοιογενές σύνολο. Αλλά αυτό για να συμβεί όσο καλός και αν είναι ένας προπονητής δεν μπορεί να το κάνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Και αυτό γιατί χρειάζεται χρόνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό τον Ιανουάριο η Τσέλσι φέρνει στο ρόστερ της ακόμη μερικούς παίκτες. Ο λόγος για τους: Φερνάντες, Μούντρικ, Μανουέκε, Μπαντιασίλ, Σάντος, Φέλιξ και Γκουστό.

Οπότε μόνο ένας… μάγο θα μπορούσε να βγάλει κάτι καλό από αυτό τον χαμό που γίνεται μέσα στα αποδυτήρια της αγγλικής ομάδας. Και σίγουρα ο Γκράχαμ Πότερ έχει το όνομα, αλλά φάνηκε ότι δεν είχε και τη χάρη! Οπότε πλήρωσε εκείνος το… μάρμαρο.

Γκράχαμ Πότερ: Χαμένος από χέρι

Άλλο Μπράιτον και άλλο Τσέλσι. Ο Γκράχαμ Πότερ το είδε και το βίωσε εκ των έσω! Ο Άγγλος τεχνικός στους «γλάρους» είχε χρόνο και χώρο να δείξει τις ιδέες του, το πλάνο του και γενικά πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πέρα ως πέρα. Μιας και ανέδειξε παίκτες που λίγοι τους ήξεραν και δημιούργησε ένα σύνολο, που ακόμα και τώρα χωρίς εκείνον, πάει με… σπασμένα φρένα.

Στη Τσέλσι από την αρχή είχε να τα βάλει με ένα τεράστιο «πρέπει». Εκεί που δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Ο ίδιος σε πολλές συνεντεύξεις Τύπου δήλωνε ότι δεν καταλαβαίνει πολλά και ότι είναι έτοιμος. Ωστόσο, η γλώσσα του σώματός του ήταν ξεκάθαρη. Ο Άγγλος τεχνικός όσο περνούσε ο καιρός αντί να είναι πιο σίγουρος και άνετος ήταν ολοένα και πιο αγχωμένος και φαινόταν στο πρόσωπό του.

Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που έγιναν τόσες μεταγραφές τον Ιανουάριο κανείς δεν θα του έδινε credit για ένα καλό αποτέλεσμα. Ή για μία μεγάλη νίκη. Αντιθέτως, όλοι θα τον έβγαζαν… σέντρα με την πρώτη στραβή. Όπως και έγινε στο τέλος.

Φρανκ Λάμπαρντ: Ξαναγύρισες ε;

Λίγοι ήταν εκείνοι οι παίκτες που είχαν σπουδαία καριέρα εντός αγωνιστικού χώρου και μετά ακολούθησαν μία τέτοια σαν προπονητές. Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ένας θρύλος για τη Τσέλσι. Και λογικό εδώ που τα λέμε. Της έδωσε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια και μαζί της έζησε απίθανες στιγμές.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και ο άνθρωπος για τη δουλειά του προπονητή. Τουλάχιστον στους Λονδρέζους. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Ο Άγγλος προπονητής τα έκανε… μαντάρα στο πρώτο του πέρασμα από τον πάγκο των «μπλε». Κάτι ανάλογο και συνέβη όταν έφυγε από εκείνους και πήγε στην Έβερτον.

Η διοίκηση της Τσέλσι αντί να αφήσει τον Πότερ για να τελειώσει τη σεζόν και να πάρει μετά την απόφαση για το ποιος θα τον αντικαταστήσει φρόντισε να τον… τελειώσει από τώρα. Και αντ’ αυτού να δώσει μία ευκαιρία μέχρι το τέλος της σεζόν στον Λάμπαρντ.

Χάθηκε η μπάλα…

Τομ Μπόελι: Αποκτά εμπειρία με τον… λάθος τρόπο

Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος για κάτι. Όλα είναι θέμα εικόνων και παραστάσεων. Εμπειριών. Ο Τομ Μπόελι ανέλαβε τα ηνία της Τσέλσι από… σπόντα. Αν δεν γινόταν ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θα έδιωχνε κακήν κακώς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Και έτσι ο Ρώσος μεγιστάνας θα είχε ακόμη τον πρώτο λόγο στις κινήσεις των Λονδρέζων.

Ο Αμερικανός φαίνεται πως έχει ακόμη πολύ δρόμο και πολλά…. καρβέλια να φάει μέχρι να φτάσει τον «παλιό». Ο Μπόελι νομίζει ότι έχει ξεκινήσει FIFA και δεν μπορεί να περιμένει. Δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί ακόμα το ποδόσφαιρο. Κάτι που είναι λογικό μέχρι και ένα σημείο.

Ωστόσο, οι βιαστικές κινήσεις του -που ναι μεν μπορεί να έχουν ως στόχο το καλό του συλλόγου- κάνουν μεγαλύτερο κακό και φανερώνουν την απειρία του στο πρακτικό κομμάτι και ότι θα χρειαστεί καιρό και αρκετά λάθη για να μάθει που θα έχουν επιπτώσεις σε αγωνιστικό κομμάτι στη Τσέλσι.

«Κάνει λάθη για να μάθει…», όπως λέει και το γνωστό άσμα.