Ο Ολυμπιακός που τερμάτισε στην πρώτη θέση της Euroleague και οι ανανεώσεις που έχουν γίνει... μάθημα.

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώνεται και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση. Οι Ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Και πλέον βάζουν πλώρη για τα πλέι-οφ όπου περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Οι Πειραιώτες έχουν αρχίσει παράλληλα και το χτίσιμο της νέας σεζόν. Σίγουρα όλοι είναι επικεντρωμένοι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Όμως οι ανανεώσεις των Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ δείχνουν πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο πρώτος και καλύτερος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος. Επιβεβαίωσε πως ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και δίκαια βρέθηκε εκεί. Κάτι που έχουν παραδεχθεί και οι περισσότεροι προπονητές της Euroleague. Ολόκληρη τη σεζόν ήταν σταθερότατος και έφτασε στον στόχο που έθεσε στα μέσα της σεζόν. Το πλεονέκτημα έδρας δηλαδή. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και σε ελάχιστες περιπτώσεις επέτρεψε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του.

Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην… postseason. Αυτός θα είναι είτε η Μπασκόνια, είτε η Ζάλγκιρις, είτε η Φενέρμπαχτσε. Με τους Τούρκους αυτή την στιγμή να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες. Όποιος κι αν είναι πάντως η πρώτη ανάγνωση είναι μία. Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι το φαβορί. Και λόγω εμφανίσεων. Και λόγω πλεονεκτήματος έδρας. Φυσικά όμως τα πλέι οφ είναι μια άλλη ιστορία και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το… μονοπάτι των ανανεώσεων

Τα προηγούμενα χρόνια οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν… κατηγορηθεί για το θέμα των ανανεώσεων. Οι Πειραιώτες δεν είχαν κινηθεί ανάλογα σε περιπτώσεις όπως εκείνες των Χάινς, Ντάνστον κλπ. Με αποτέλεσμα να χάσουν τους παίκτες. Όχι απαραίτητα επειδή άργησαν, αλλά επειδή οι ανταγωνιστές βρήκαν χρόνο να κάνουν μια μεγαλύτερη πρόταση.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει. Η αρχή έγινε με τον Μουσταφά Φαλ τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Γάλλος υπέγραψε μέχρι το 2025 και φυσικά αποτελεί την κορυφαία λύση στη θέση «5». Η συνέχεια ήρθε με τον Σάσα Βεζένκοφ που ανανέωσε επίσης έως το 2025 τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να αυξήσει και το buy-out του παίκτη για το ΝΒΑ.

Οι επόμενοι ήταν ο Τόμας Γουόκαπ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Τεξανός γκαρντ αποτελεί ίσως την καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων ετών. Είναι τα Α και το Ω στην άμυνα και στη δημιουργία. Και οι φίλοι των Ερυθρόλευκων θα τον απολαμβάνουν μέχρι το 2027. Από την άλλη, ο «Σακ» θα είναι κάτοικος Ελλάδας μέχρι το 2025 και θα συνεχίσει να δίνει ενέργεια ερχόμενος από τον πάγκο.

Επόμενοι στη λίστα είναι οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας και Ταρίκ Μπλακ. Τέσσερις παίκτες που έχουν προσφέρει ο καθένας τα μέγιστα φέτος. Όλα στην ώρα τους λοιπόν…