H Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ξεκάθαρο σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι.

Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η τρίτη ομάδα των προημιτελικών που «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «4» του Champions League από το πρώτο κιόλας ματς (2-0 την Τσέλσι), ενώ το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους ημιτελικούς έκανε και η Μίλαν με το 1-0 επί της Νάπολι στο Μιλάνο, στον πρώτο ιταλικό «εμφύλιο».

Η «βασίλισσα» μπορεί να έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην La Liga, ωστόσο, ο μεγάλος της στόχος δεν είναι άλλος από το να κάνει το back to back στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων.

Απόψε έβαλε τις βάσεις επικρατώντας με 2-0 της Τσέλσι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και βρίσκεται μία ανάσα από το να επαναλάβει την περυσινή της επιτυχία απέναντι στους Λονδρέζους και πάλι στους προημιτελικούς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε το δρόμο με το 90ό του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ και ο Ασένσιο τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωιστικό χώρο έγραψε το τελικό σκορ.

Απέναντι σε μία Τσέλσι που από το 59΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, μετά την σωστή αποβολή του Τσίλγουελ, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, πλέον, να ψάχνει ένα θαύμα στη ρεβάνς της 18ης Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά (71′ Ρίντιγκερ), Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (71′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά, Σίλβα, Κουλιμπαλί (55′ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Φερνάντες, Καντέ, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65′ Χάβερτζ), Φέλιξ (65′ Τσαλόμπα).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League έχουν ως εξής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-2 (51΄ Μπαρέλα, 82΄πεν. Λουκάκου)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 3-0 (27΄ Ρόδρι, 70΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 77΄ Χάαλαντ)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-0 (22΄ Μπενζεμά, 74΄ Ασένσιο)
Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-0 (40΄ Μπενασέρ)

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!