Ως πρώτος της κανονικής περιόδου και… καλύτερος προκρίθηκε στα πλέι οφ της Euroleague ο Ολυμπιακός!

Ως πρώτος της κανονικής περιόδου και… καλύτερος προκρίθηκε στα πλέι οφ της Euroleague ο Ολυμπιακός και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον δρόμο προς το φάιναλ φορ του Κάουνας (19-21/5). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν με 86-78 της Μπασκόνια και ανέβασαν σε 24-10 το ρεκόρ νικών – ηττών στις 34 αγωνιστικές. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Ολυμπιακού που τερματίζει πρώτος της κανονικής περιόδου στη Euroleague, ενώ έγινε και η πρώτη ελληνική ομάδα που το πετυχαίνει στις επτά σεζόν της Euroleague που η κανονική περίοδος διεξάγεται σε μορφή πρωταθλήματος.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο… συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ (23π., 10ρ., 3ασ) και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου (16π., 9ρ.) έκαναν εξαιρετική βραδιά, ενώ ο Κώστας Σλούκας εκτός από τους 15 πόντους που πέτυχε μοίρασε και 6 ασίστ.

Μετά την ήττα της στο ΣΕΦ, η Μπασκόνια (18-16) δεν έχασε κάθε ελπίδα για παρουσία στα πλέι οφ, καθώς θα είναι στις καλύτερες οκτώ ομάδες, στην περίπτωση που ηττηθεί η Ζαλγκίρις Κάουνας από την Μπάγερν στο Μόναχο αύριο (14/4). Με 29 πόντους και 7/15 τρίποντα ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν ο κορυφαίος της Μπασκόνια, ενώ 13 πόντοι και 8 ριμπάουντ ήταν η συγκομιδή του Ρόκας Γκιεντράιτις.

Τα highlights της αναμέτρησης

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 45-33, 66-55, 86-78

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ. Κέιναν 3 (1). Λαρεντζάκης 5 (1). Φαλ 2. Σλούκας 15 (2). Βεζένκοφ 23 (2). Παπανικολάου 16 (4). Μπόλομποϊ 3. Πίτερς 5 (1). Μπλακ 5 (1). ΜακΚίσικ 9 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Χουάν Πεναρόγια): Χάουαρντ 29 (7). Χάιντεγκερ 2. Μαρίνκοβιτς 9 (2). Ντίεθ. Τόμπσον 11. Κότσαρ 6. Ένοκ 2. Κοστέλο 5 (1). Γκιεντράιτις 13. Χομζ. Κούρουτς .

Η βαθμολογία

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78. Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.