Η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Νάπολι στον πρώτο προημιτελικό του Champions League χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπενασέρ.

Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η τρίτη ομάδα των προημιτελικών που «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «4» του Champions League από το πρώτο κιόλας ματς (2-0 την Τσέλσι), ενώ το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους ημιτελικούς έκανε και η Μίλαν με το 1-0 επί της Νάπολι στο Μιλάνο, στον πρώτο ιταλικό «εμφύλιο».

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Νάπολι χωρίς τον Οσιμέν είναι… άλλη ομάδα και η Μίλαν το εκμεταλλεύτηκε. Μετά το εμφατικό 4-0 επί της επίδοξης πρωταθλήτριας της Serie A στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», οι «ροσονέρι» επικράτησαν σε δεύτερο σερί ματς των «παρτενοπέι», αυτή την φορά με 1-0 στο «Σαν Σίρο» κι έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ενόψει της ρεβάνς στον ιταλικό νότο.

Η πρώτη παρουσία της Νάπολι στους «8» του Champions League δε συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς δεν ήταν μόνο η απουσία του Οσιμέν που επηρέασε την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, αλλά και η αποβολή του Αγκισά στο 75ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (80′ Ρέμπιτς), Μπενασέρ (67′ Σαλεμάκερς), Λεάο, Ζιρού

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (81′ Ολιβέρα), Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (81′ Εντομπελέ), Λοσάνο (69′ Ρασπαντόρι), Έλμας, Κβαρατσχέλια (81′ Πολιτάνο)

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League έχουν ως εξής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-2 (51΄ Μπαρέλα, 82΄πεν. Λουκάκου)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 3-0 (27΄ Ρόδρι, 70΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 77΄ Χάαλαντ)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-0 (22΄ Μπενζεμά, 74΄ Ασένσιο)
Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-0 (40΄ Μπενασέρ)

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!