Μια ανέκδοτη ιστορία από μέλος του προσωπικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για όταν ο Τιερί Ανρί ήθελε να γίνει «κόκκινος διάβολος».

Την ευκαιρία να αποκτήσει τον Τιερί Ανρί στα τέλη του 20ου αιώνα φαίνεται πως είχε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όπως αποκαλύπτει πρώην μέλος του σταφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο ο Σκωτσέζος χωρίς να δώσει αρκετή σημασία απέρριψε τον Γάλλο, καθώς τον θεωρούσε ιδιαίτερα επιρρεπή στους τραυματισμούς.

Ανρί

Φέργκιουσον για Ανρί: «Για κανένα λόγο, είναι πάντα γα@@@@@@ τραυματίας»

Εν έτει 2022 στο Λονδίνο και την Άρσεναλ ο «Τιτί» μνημονεύεται ως πραγματικός θρύλος. Επάξια θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς με 228 γκολ σε 8 χρόνια ο Γάλλος επιθετικός είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των «κανονιέρηδων» και ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που αγωνίστηκαν ποτέ στο Νησί.

Πριν όμως από τους τίτλους και τα αμέτρητα γκολ για την Άρσεναλ, ο Γάλλος επιθετικός ήθελε να γίνει παίκτης της Γιουνάιτεντ. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Νεντ Κέλι, πρώην επικεφαλής ασφαλείας των «κόκκινων διαβόλων» και σωματοφύλακας των Φέργκιουσον, Καντονά και Μπέκαμ.

Λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας ο Γάλλος είχε μετακομίσει στη Γιουβέντους από τη Μονακό, ωστόσο τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί όπως θα ήθελε στο Τορίνο. Από τη θέση του εξτρέμ ο Γάλλος δεν μπορούσε να ξεχωρίσει για τη «βέκια σινιόρα», ενώ αντιμετώπιζε μερικά προβλήματα τραυματισμών. Ψάχνοντας διέξοδο από την Ιταλία, ο Γάλλος σκεφτόταν την Γιουνάιτεντ ως «γη της επαγγελίας».

«Στη φυσούνα μετά από ένα παιχνίδι θυμάμαι να χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο Ζεν-Μαρί, ο μεγαλύτερο αδελφός του Καντονά. Μου είπε να μιλήσω με τον Φέργκιουσον και να του πω πως ο Ανρί ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη Γιουνάιτεντ» ανέφερε ο Κέλι. «Αυτό ήταν πριν η Άρσεναλ κινηθεί για αυτόν. Έτσι του μίλησα και είπα «αφεντικό ήταν ο Ζεν-Μαρί και μου είπε πως ο Ανρί θέλει να έρθει στο Μάντσεστερ». Η απάντηση του Φέργκι απλή, λιτή και περιεκτική: «Για κανένα λόγο. Πάντα έχει κάποιο γα@@@@@@ τραυματισμό».

Η συνέχεια γνωστή, με τον Ανρί να υπογράφει στην Άρσεναλ και τα υπόλοιπα να ανήκουν στην ιστορία.