H Ιγκα Σβιάτεκ, υποστήριξε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα.

Σε συνέντευξή της στο BBC η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ιγκα Σβιάτεκ, υποστήριξε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα, με τη μη απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητές και αθλήτριες της Ρωσίας και Λευκορωσίας, μετά την εισβολή της πρώτης στην Ουκρανία.

Πέρυσι το Wimbledon δεν είχε επιτρέψει τη συμμετοχή τους στο τουρνουά (συνέβη για πρώτη φορά ν΄ αποκλείονται τενίστες για εθνικούς λόγους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον αποκλεισμό των Γερμανών και των Ιαπώνων), ωστόσο λίγα 24ωρα νωρίτερα οι διοργανωτές του βρετανικού Grand Slam έκαναν γνωστό ότι στην εφετινή διοργάνωση θα τους αποδεχθεί ως ουδέτερους αθλητές.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όπως και οι Ιάπωνες με τους Ιταλούς. Νιώθω ότι κάτι ανάλογο θα έδειχνε στη ρωσική κυβέρνηση ότι ίσως να μην αξίζει», παραδέχθηκε η Σβιάτεκ στο βρετανικό δίκτυο και πρόσθεσε:

«Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού, ένα μικρό μέρος του κόσμου, αλλά ο αθλητισμός είναι πραγματικά σημαντικός και πάντα χρησιμοποιείται για προπαγάνδα. Από την αρχή το τένις θα μπορούσε να τα πάει λίγο καλύτερα δείχνοντας σε όλους ότι οι αθλητές είναι κατά του πολέμου.

Το άθλημά μας δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο. Κάτι τέτοιο τώρα θα ήταν αρκετά άδικο να συμβεί για τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, επειδή αυτή η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί ένα χρόνο πριν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!