«Εάν ήταν στο χέρι μου, θα υπήρχαν μόνο σκληρά γήπεδα», σχολίασε αστειευόμενος, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά την κατάκτηση του Miami Open.

«Εάν ήταν στο χέρι μου, θα υπήρχαν μόνο σκληρά γήπεδα», σχολίασε αστειευόμενος, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, λίγο μετά την επικράτηση του στο Masters 1000 του Μαϊάμι και τον 18ο τίτλο του σε αυτήν την επιφάνεια, σε συνολικά 19 τουρνουά που έχει κατακτήσει.

«Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα, ότι αυτό δεν θα ήταν δίκαιο», πρόσθεσε ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος νίκησε τον Γιανίκ Σίνερ με 7-5, 6-3 και συνέχισε: «Μου αρέσουν τα σκληρά γήπεδα. Μου αρέσει πολύ να παίζω σε αυτά. Τα σκληρά γήπεδα είναι εκεί που αισθάνομαι καλύτερα για το παιχνίδι μου. Αν και ξέρω ότι μπορώ να παίξω αρκετά καλά στο χορτάρι και στο χώμα, εκεί είμαι πιο σταθερός. Στα σκληρά, δεν μπορώ να παίξω το καλύτερο μου τένις, αλλά παρόλα αυτά κερδίζω το ματς. Είναι μεγάλη η διαφορά».

Ο Ρώσος πρωταθλητής, ο οποίος δεν είχε κερδίσει ποτέ το τουρνουά του Μαϊάμι, κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του μέσα σε δύο μήνες, μετά από τα τουρνουά στο Ρότερνταμ, στο Ντουμπάι και στην Ντόχα. Μάλιστα, σ’ αυτό το διάστημα έπαιξε σε πέντε τελικούς, αλλά στο Indian Wells, πριν από δύο εβδομάδες, γνώρισε την μοναδική του ήττα σε 25 αγώνες, από τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Δεν νομίζω ότι είχα ποτέ τόσο καταπληκτικό ξεκίνημα στην σεζόν. Συνήθως, το καλύτερο που κάνω είναι στο Australian Open, όπου έφθασα στον τελικό δύο φορές (το 2021 και το 2022). Αλλά εφέτος, στην Μελβούρνη δεν ήμουν αρκετά καλός, οπότε είμαι χαρούμενος που κατάφερα να αντιστρέψω την κατάσταση».

Τώρα, ο Μεντβέντεφ καλείται να επικεντρωθεί στην επιβεβαίωση της φόρμας του και στο χώμα, όπου η σεζόν θ’ αρχίσει σύντομα. Πρόκειται για μια επιφάνεια στην οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ ούτε μια διοργάνωση.

«Ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλά στο χώμα. Νίκησα τον Νόβακ (Τζόκοβιτς) μια φορά και τον Στέφανο (Τσιτσιπά). Ωστόσο, εάν δεν παίξω το καλύτερο μου τένις, μπορώ να χάσω πολύ πιο εύκολα. Οπότε ελπίζω να το κάνω ξανά», κατέληξε ο Ρώσος τενίστας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!