Δύο Αμερικανοί έκαναν τα πάντα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και να διατηρηθεί στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 32η αγωνιστική της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι εμφανίστηκαν αρκετά άστοχοι στην αναμέτρηση μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα πλέον οι Πειραιώτες χρειάζονται μια νίκη για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πράσινους. Ειδικά όταν αυτό προέρχεται από μια όχι τόσο καλή εμφάνιση. Για να γίνει το τελικό 81-73 τρεις ήταν οι… κολώνες που στηρίχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ώστε να φτάσει στη νίκη. Τόμας Γουόκαπ, Ταρίκ Μπλακ και Σάσα Βεζένκοφ. Εμείς όμως θα σταθούμε στους δύο πρώτους.

Ο… ρόμποκοπ Γουόκαπ

Μερικές φορές τα λόγια στερεύουν για τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Τεξανός γκαρντ, γεννημένος στην Πασαντίνα, ήταν κυριολεκτικά παντού. Σκόραρε, πάσαρε, οργάνωνε, κατέβαζε ριμπάουντ. Όλα αυτά παίζοντας σχεδόν 37 λεπτά! Μετά το ματς μπορεί να έριξε και ένα γυάλισμα στο παρκέ του ΣΕΦ.

Δεν είναι μόνο οι 11 πόντοι. Δεν είναι οι 13 ασίστ που είναι ρεκόρ καριέρας. Δεν είναι τα 7 ριμπάουντ. Δεν είναι τα 4 κλεψίματα. Δεν είναι οι άμυνες. Είναι η ενέργεια που βγάζει. Η σιγουριά όταν έχει την μπάλα πως θα κάνει τη σωστή επιλογή. Ακόμα κι αν παίζει στα κόκκινα για τόσο πολύ. Μοιάζει να μην καταλαβαίνει τίποτα. Ένας πραγματικό… ρόμποκοπ.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει αρκετές σωστές κινήσεις στο λιμάνι. Τόσο σε μεταγραφές, όσο και στην εξέλιξη παικτών. Η απόκτηση του «Θωμά» όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι το Α και το Ω των Ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπό του έναν μαχητή. Έναν ηγέτη. Έναν παίκτη που ξέρει πως θα τα δώσει όλα σε κάθε ματς. Πως δεν θα κυνηγήσει ό,τι δεν του βγαίνει στο παρκέ, κάνοντας όλα τα υπόλοιπα. Έναν… γνήσιο Τεξανό!

Ένας… Ολυμπιακός από το Τενεσί

Αφήνοντας τον Γουόκαπ πάμε σε έναν άλλον Αμερικανό. Γέννημα θρέμμα του Μέμφις, από το Τενεσί. Ο Ταρίκ Μπλακ ήταν για ακόμη μία φορά κομβικός. Πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τους Πειραιώτες. Εδώ και καιρό έχει καταφέρει να πάρει ουσιαστικά τη θέση του δεύτερου ψηλού. Ξεπερνώντας τον Τζόελ Μπόλομποϊ.

Ο 32χρονος θηριώδης σέντερ ήταν απλά συγκλονιστικός. Οι 21 πόντοι θύμισαν τις παλιές καλές εποχές του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τότε που κυριαρχούσε και θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους ψηλούς. Έκανε εξαιρετική δουλειά απέναντι στον Αρτούρας Γκουντάιτις και επιβεβαίωσε πως είναι σε τρομερή κατάσταση. Τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.