Στην τελική ευθεία μπαίνει η La Liga μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του EURO 2024, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του EURO 2024, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής. Η μάχη για τον τίτλο ουσιαστικά τελείωσε προ δύο εβδομάδων στο «Καμπ Νου», καθώς με τη νίκη της στο “clasico” η Μπαρτσελόνα ξέφυγε 12 βαθμούς από τη Ρεάλ και πλέον φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να της στερήσει το τρόπαιο. Οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» έχουν μπροστά τους (Τετάρτη 5/4) τη ρεβάνς των ημιτελικών του κυπέλλου, ξανά στη Βαρκελώνη, και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι στραμμένο εκεί. Αλλωστε, αμφότεροι έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές στην επανέναρξη της La Liga, με τους «μπλαουγκράνα» να αντιμετωπίζουν την ουραγό Έλτσε και τους «μερένγκες» να υποδέχονται τη Βαγιαδολίδ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, αντίθετα, η μάχη για τις δύο υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Champions League και η 27η αγωνιστική αναμένεται καθοριστική, καθώς αναμετρώνται οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 3-6 της κατάταξης. Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπέτις και με νίκη ουσιαστικά «τσεκάρει» το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς θα ανοίξει την «ψαλίδα» με τους Ανδαλουσιάνους στους εννέα βαθμούς. Η Σοσιεδάδ, που προς το παρόν κρατάει την προνομιούχο τέταρτη θέση, δοκιμάζεται στο «Θεράμικα» απέναντι στην έκτη Βιγιαρεάλ, η οποία βρίσκεται στο -7 από τους Βάσκους και θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μεγάλες μάχες γίνονται και στην «ουρά» της βαθμολογίας, όπου, πάνω από την ουσιαστικά καταδικασμένη Έλτσε, υπάρχουν επτά ομάδες σε απόσταση τριών βαθμών μεταξύ τους. Η Βαλένθια, που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού για πρώτη φορά από το 1986, υποδέχεται τη Δευτέρα (3/4) στο «Μεστάγια» τη Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η Σεβίλη παίζει στην έδρα της ισόβαθμής της Κάντιθ, με τον νικητή της αναμέτρησης -εφόσον υπάρξει- να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής. Κρίσιμο είναι και το γειτονικό ντέρμπι της Τζιρόνα με την Εσπανιόλ, με τους γηπεδούχους να έχουν την ευκαιρία με νίκη να αποκτήσουν απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού και τους φιλοξενούμενους να «καίγονται» για βαθμούς, καθώς βρίσκονται μόλις στο +1 από την… άβυσσο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της La Liga

Μαγιόρκα-Οσασούνα 31/3

Τζιρόνα-Εσπανιόλ 1/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε 1/4

Κάντιθ-Σεβίλη 1/4

Ελτσε-Μπαρτσελόνα 1/4

Θέλτα-Αλμερία 2/4

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 2/4

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 2/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 2/4

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 3/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

  1. Μπαρτσελόνα 68
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 56
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 51
  4. Σοσιεδάδ 48
  5. Μπέτις 45
  6. Βιγιαρεάλ 41
  7. Αθλέτικ Μπιλμπάο 36
  8. Ράγιο Βαγεκάνο 36
  9. Οσασούνα 34
  10. Θέλτα 34
  11. Μαγιόρκα 32
  12. Τζιρόνα 31
  13. Χετάφε 29
  14. Σεβίλη 28
  15. Κάντιθ 28
  16. Βαγιαδολίδ 28
  17. Εσπανιόλ 27
  18. Βαλένθια 26
  19. Αλμερία 26
  20. Έλτσε 13
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!