Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το νέο γήπεδο που θα στεγάσει τις επίσημες υποχρεώσεις τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει Γαλλία και Ολλανδία.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με εύκολη νίκη την πορεία της στα προκριματικά του Euro 2024 και επειδή αύριο δεν είχε παιχνίδι για τον όμιλό της (Β΄) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Λιθουανία (27/3, 19:00), που θα είναι το πρώτο στη νέα έδρα της, την OPAP Arena.  Γκουστάβο Πογέτ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκουστάβο Πογέτ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το νέο γήπεδο που θα στεγάσει τις επίσημες υποχρεώσεις τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει Γαλλία και Ολλανδία.

«Πιστεύω ότι το να είμαστε εδώ είναι ιδιαίτερο, σε σύγκριση με το ΟΑΚΑ. Πρώτο παιχνίδι εδώ, είναι η έδρα μας, αλλά δεν το έχουμε συνηθίσει ακόμη. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε αυτό που θέλουμε και σιγά σιγά να νιώθουμε το γήπεδο», απάντησε ο Ουρουγουανός εκλέκτορας σε ερώτηση για το γήπεδο.

«Να ξέρουν (οι αντίπαλοι) ότι όποιος έρχεται εδώ θα περάσει δύσκολα. Το χάσαμε αυτό τα προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσω να το επαναφέρω. Να είναι εδώ οι φίλαθλοι μας, να είναι ένα με την ομάδα, έχω παίξει στην Εθνική, ξέρω πώς είναι. Να στηρίξουν την ομάδα όσο περισσότερο μπορούν».

Αναφορικά με τον Κωνσταντέλια είπε ότι «ο “Ντέλιας” έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει τέτοιον ποδοσφαιριστή, όπως είναι και ο Κουλιεράκης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παράγουν παίκτες που θα ευνοήσουν την Εθνική στο μέλλον. Κάθε ομάδα το προσπαθεί. Εξαρτάται από τα τμήματα υποδομής. Το οικονομικό κομμάτι είναι επίσης σημαντικό. Δεν έχει σημασία η ηλικία, εάν αποδίδεις θα παίξεις».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό και για το αν αισθάνεται λίγο Έλληνας, απάντησε: «Μαθαίνω. Νομίζω είναι πιο εύκολο τώρα όταν μιλάω στους παίκτες. Υπάρχουν κάποια βασικά κομμάτια, υπάρχει κορμός και οι νέοι ενσωματώνονται.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσω το εξής: πρώτος στόχος ήταν το Nations League κι έγινε. Τώρα στόχος είναι να πάμε στο Euro, σε αυτό επικεντρωνόμαστε, αυτό ζήτησε η Ομοσπονδία. Τότε θα δούμε τι έχουμε πετύχει».

Όσο για τους αγώνες που έπονται και θα είναι, σαφέστατα, πολύ πιο δύσκολοι από την πρεμιέρα; «Έχουμε μία ιδέα πώς μπορούμε να καταφέρουμε κάτι απέναντι σε κορυφαίες ομάδες.

Δεν θα το μοιραστώ. Θα είναι διαφορετικά ματς σε σχέση με το Γιβραλτάρ, που είχαμε χώρους. Εάν με ρωτούσατε τον Ιούνιο δεν θα ήξερα να απαντήσω.

Τώρα ξέρω, γιατί έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και γνωρίζω πώς θα παίξουμε εάν αντιμετωπίζαμε τη Γαλλία αύριο. Οι παίκτες ξέρουν πόσο καλοί είναι. Αύριο έχουμε τη Λιθουανία και μετά έχουμε δύο μήνες να προετοιμάσουμε αυτά τα παιχνίδια».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αναφορικά με το αν έχει δει περισσότερα πράγματα σε σχέση με το Nations League και αν θα προχωρήσει σε αλλαγές, υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό είναι η ένταση.

Ξέραμε πώς θα παίζαμε, αλλά έπρεπε να έχουμε ένταση στο παιχνίδι. Η ιδέα ήταν να το κυνηγήσουμε, όχι να το περιμένουμε. Ξέραμε τι παθαίναμε τα τελευταία 10 χρόνια.

Για αύριο, ο κορμός της ομάδας θα είναι εκεί, θέλουμε τη νίκη. Δεν είναι φιλανθρωπία εδώ, θέλουμε νίκες, ώστε να έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορούμε να κάνουμε τρεις ή τέσσερις αλλαγές.

Η ιδέα είναι να φτιάχνουμε τις σχέσεις μεταξύ μας, συγγνώμη γι΄  αυτούς που δεν παίζουν, όμως εδώ είμαστε επαγγελματίες, θέλουμε τη νίκη».

Σε ερώτηση για το αν θα παλέψει με την Ολλανδία για τη δεύτερη θέση και αν θέλει μόνο νίκες από τη Γαλλία, είπε: «Δεν είδα το Γαλλία – Ολλανδία, ούτε τα γκολ.

Μετά την ανάλυση του αγώνα μας είδα τη Λιθουανία, δεν είδα τα γκολ του Μπαπέ. Έχω στη διάθεσή μου δύο μήνες να το κάνω, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Εθνικών και συλλόγων.

Πρέπει να ξέρω την Λιθουανία. Πρώτα να κερδίσουμε τα ματς που πρέπει και μετά να δούμε τα φαβορί. Ναι, θα ήθελα να κερδίσει όλα τα ματς η Γαλλία. Στο Ολλανδία – Γαλλία θα ήθελα νίκη των Γάλλων.

Τότε έχεις ένα ξεκάθαρο φαβορί και προσπαθείς να χτυπήσεις τη δεύτερη θέση. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ να ελέγξω».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!