Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Χάνσι Φλικ, προτίμησε να εστιάσει στα πράγματα που έκαναν καλά οι παίκτες του κόντρα στο Περού.

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό που έδωσε χθες βράδυ η εθνική Γερμανίας, στην… «εκκίνησή» της για το «χτίσιμο» μιας ανταγωνιστικής ομάδας ενόψει του EURO 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της χώρας την επόμενη χρονιά. Με δύο γκολ του Νίκλας Φίλκρουγκ (12΄, 33΄), τα «πάντσερ» νίκησαν 2-0 το Περού στο Μάιντς, σε μια αναμέτρηση που ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Χάνσι Φλικ, χρησιμοποίησε δύο επιθετικούς.

Η Γερμανία είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ, καθώς ο Σερζ Γκναμπρί «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ στο 68΄ ο Κάι Χάβερτς δεν εκμεταλλεύθηκε το πέναλτι που εκτέλεσε, αφού έστειλε και αυτός την μπάλα στο δοκάρι. Πάντως, οι γηπεδούχοι έδειξαν και αδυναμίες κατά διαστήματα, καθώς έχαναν επανειλημμένα την κατοχή της μπάλας, ενώ δυσκολεύθηκαν με την πίεση που άσκησαν ψηλά οι παίκτες του Περού.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από την πλευρά του, ο Φλικ προτίμησε να εστιάσει στα πράγματα που έκαναν καλά οι παίκτες του, καθώς τόνισε μετά τον αγώνα: «Μπορούσες να δεις ότι η ομάδα είχε δυναμισμό, ειδικά στην επίθεση. Πολλά πράγματα ήταν καλά σήμερα, ίσως όχι στο 100%. Κάποιες φορές η τελευταία πάσα δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρη. Είχαμε στιγμές όπου χάσαμε την κατοχή. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Όμως, διατηρήσαμε επίσης ανέπαφη την εστία μας, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μας και είχαμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό».

Από την πλευρά του, ο 30χρονος Φίλκρουγκ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην εθνική Γερμανίας λίγες ημέρες πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ και έφτασε τα πέντε γκολ σε ισάριθμες διεθνείς συμμετοχές, δήλωσε: «Το παν ήταν να ξεκινήσουμε καλά τη χρονιά και να ενθουσιάσουμε τους φιλάθλους. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά στο πρώτο μέρος. Μετά το παιχνίδι έγινε λίγο… άγριο στο δεύτερο ημίχρονο».

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τα «πάντσερ» είναι το φιλικό της προσεχούς Τρίτης (28/3) με το Βέλγιο στην Κολωνία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!