Ο Ολυμπιακός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την «Stark Arena», σε ένα παιχνίδι που τίποτα δεν του πήγε καλά και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να γυρίσει στα... βασικά.

Είναι φορές που όλα πάνε λάθος. Όλα πάνε στραβά. Που ο αντίπαλος έχει βρει τον τρόπο να επιβληθεί σε άμυνα και επίθεση. Αυτό έπαθε χθες (24/3) και ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Χρήστου Παππά (μιας και ο Μπαρτζώκας απουσίαζε) πέρασε ίσως το πιο δύσκολο φετινό βράδυ της.

Γιατί δεν ήταν πχ η έκταση του σκορ, η διαφορά, αλλά το πως ήρθε η ήττα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει σε σημείο να μοιάζουν βραχυκυκλωμένοι. Ό,τι έκαναν δεν έβγαινε και έμοιαζαν… καταδικασμένοι. Απέναντι σε μια Παρτίζαν που πατούσε γερά και με τα δυο της πόδια στο παρκέ. Είχε τον κόσμο στο πλευρό της και έκανε ό,τι ήθελε.

Ήταν ένα παιχνίδι που άπαντες στο λιμάνι θέλουν να αφήσουν πίσω τους. Να το ξεπεράσουν και να κοιτάξουν το μέλλον. Άλλωστε ένα κακό βράδυ το δικαιούνται όλοι. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες είναι να επιστρέψουν στα… βασικά. Σε αυτά που ξέρουν. Αυτά που κάνουν όλη τη σεζόν και τους έχουν φέρει σε αυτό το σημείο.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο… παιχνίδι του

Η Παρτίζαν κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Μπόρεσε να νικήσει τον Ολυμπιακό ουσιαστικά με τον τρόπο που ο ίδιος παίζει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε… ματ στην επίθεση χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο των Ερυθρόλευκων. Τις spot καταστάσεις. Δηλαδή έψαχνε να βρει τον ελεύθερο παίκτη κυρίως εκτός ρακέτας. Στη συνέχεια η δουλειά του εκάστοτε «παρτιζάνου» ήταν είτε να σουτάρει, είτε να χτυπήσει στο close out και να κάνει ζημιά.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η αμυντική λειτουργία των Σέρβων. Ο Ολυμπιακός δεν θύμισε την ομάδα που έχουμε θαυμάσει με τη συνεχή ροή της κίνησης στην μπάλα. Το πικ εν ρολ που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην επίθεση του Μπαρτζώκα δεν δούλεψε λόγω της αντιμετώπισης που υπήρξε. Η Παρτίζαν έκοψε… μαχαίρι αυτές τις φάσεις και με άψογη άμυνα στις καταστάσεις δύο εναντίον δύο πήρε το πλεονέκτημα. Οδηγώντας την ελληνική ομάδα σε λάθη και «κακά» μακρινά σουτ.

Η Παρτίζαν πήγαινε σε… πόλεμο

Από την εκκίνηση του αγώνα υπήρχε μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η μεν Παρτίζαν είχε μπει σε… mood πλέι-οφ, ενώ ο Ολυμπιακός όχι. Και είναι λογικό ως ένα σημείο. Οι Σέρβοι ήθελαν πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να παραμείνουν εντός οκτάδας. Σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που δεν «καίγονταν» κιόλας. Όχι ότι δεν θα πήγαιναν για τη νίκη, απλά είχαν ένα μαξιλαράκι.

Το σύνολο του Ομπράντοβιτς πήρε ενέργεια από τον κόσμο. Οι φίλοι της ομάδας… κρεμόντουσαν από τις κερκίδες και είχαν δημιουργήσει μια τρομερή ατμόσφαιρα. Αυτό έδωσε την ώθηση που ήθελαν οι γηπεδούχοι. Αποτέλεσμα αυτού όλες οι 50-50 φάσεις πήγαν στην Παρτίζαν. Τα λεγόμενα hustle plays δηλαδή έδωσαν το πλεονέκτημα και έδειξαν πως εκείνοι το ήθελαν περισσότερο.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα πράγματα είναι απλά για τον Ολυμπιακό. Πρέπει να επιστρέψει στις… ρίζες του και να μην επηρεαστεί από το αποτέλεσμα. Άλλωστε η ομάδα του Μπαρτζώκα το έχει αποδείξει πως δεν μένει στις ήττες και κάθε ματς είναι διαφορετικό.

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (26/3) είναι ό,τι πρέπει για τους Ερυθρόλευκους. Θα παίξουν στο ΣΕΦ, θα έχουν την ευκαιρία να καθαρίσει το μυαλό τους και θα πάνε για το… restart. Αρκεί να αγωνιστούν με τον τρόπο που ξέρουν. Να πάρουν πίσω τις 50-50 φάσεις, όπως κάνουν σχεδόν όλη τη σεζόν και να βάλουν μερικά σουτ για ψυχολογία. Έτσι θα επιστρέψουν στις νίκες και θα περιμένουν τη Βιλερμπάν την Τρίτη (28/3) για να τελειώσουν τη δουλειά και να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας.