Η World Athletics ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο της ψήφισε τον αποκλεισμό από το υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού τους τρανς αθλητές.

Η World Athletics ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο της ψήφισε τον αποκλεισμό από το υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού τους τρανς αθλητές, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου (από άνδρα σε γυναίκα) μετά την εφηβεία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το συμβούλιο ψήφισε επίσης τη μείωση της μέγιστης ποσότητας τεστοστερόνης πλάσματος για αθλητές με Διαφορές στην Ανάπτυξη του Φύλου (DSD) στο μισό και συγκεκριμένα στα 2,5 νανογραμμομόρια ανά λίτρο από πέντε. World Athletics

Οι αυστηρότεροι κανόνες θα επηρεάσουν αθλητές του DSD όπως η δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800μ., Κάστερ Σεμένια, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του 2020 στα 200μ. Κριστίν Μπομά, και η Φρανσίν Νιγιονσάμπα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!