Η Premier League παρέπεμψε την Έβερτον σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play την περασμένη σεζόν (2021/22).

Η Premier League παρέπεμψε την Έβερτον σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play την περασμένη σεζόν (2021/22) όπως ανέφερε η Λίγκα την Παρασκευή (24/3) χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Έβερτον απ’ την πλευρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την απογοήτευσή της από την απόφαση. «Ο σύλλογος αμφισβητεί σθεναρά τον ισχυρισμό περί μη συμμόρφωσης στο Financial Fair Play και μαζί με την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων του, είναι απολύτως βέβαιος ότι παραμένει συμμορφωμένος με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς», ανέφερε η ανακοίνωση των «εφοπλιστών» συμπληρώνοντας πως:

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Η Έβερτον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή. Ο σύλλογος έχει, εδώ και πολλά χρόνια, παρέχει πληροφορίες στην Premier League με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και συνειδητά έχει επιλέξει να ενεργεί με τη μέγιστη καλή πίστη ανά πάσα στιγμή».

Η Έβερτον απέφυγε οριακά τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν, τερματίζοντας 16η, ενώ παλεύει και φέτος για να μείνει στην Premier League, ούσα αυτή τη στιγμή στη 15η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από την τελευταία Σαουθάμπτον.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League, οι ομάδες μπορούν να καταγράψουν μέγιστη «ζημία» στους ισολογισμούς τους, έως 105 εκατ. λίρες (119,3 εκατ. ευρώ) σε τρία χρόνια, αν και υπήρξαν ειδικές αποζημιώσεις και «ρυθμίσεις» για την πανδημία της COVID-19.

Η Έβερτον έχει καταγράψει συνολική απώλεια σχεδόν 372 εκατ. λιρών (422,6 εκατ. ευρώ) τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο σύλλογος, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Φαρχάντ Μοσιρί, έχει αποδώσει τουλάχιστον 170 εκατ. λίρες (193,1 εκατ. ευρώ) απ’ τις «ζημίες» για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.