Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ παραχώρησε ο τεχνικός της Ένωσης, Ηλίας Καντζούρης, μετά την πρόκριση της Ένωσης στους «8» του BCL.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ παραχώρησε ο τεχνικός της Ένωσης, Ηλίας Καντζούρης, μετά την πρόκριση της Ένωσης στους «8» του Basketball Champions League. Το πρώτο που ζητάει ο 49χρονος κόουτς για την συνέχεια είναι να απολαύσουν oι παίκτες του το… ταξίδι, ενώ τονίζει: «Προσπαθούμε να “χτίσουμε” ένα υγιές σύνολο, το οποίο στο μέλλον θα διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις όχι ευκαιριακά αλλά μέσα από τις σταθερές της σκληρής δουλειάς και της συνέπειας. Η πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League είναι για την ομάδα με μεγάλο επίτευγμα τηρουμένων των αναλογιών», ενώ είπε επίσης: «Από την αρχή της πορείας της η ομάδα τήρησε την υπόσχεση της και τα έδωσε όλα. Με την ίδια αγωνιστικότητα πρέπει να συνεχίσουμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Καντζούρη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ

– Η ΑΕΚ στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας, τι μπορεί να καταφέρει;

«Από εδώ και στο εξής όλες οι αντίπαλοι στους «8» του Basketball Champions League είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί. Πρόκειται για μεγάλα μεγέθη με υψηλά μπάτζετ, με σημαντική ιστορική διαδρομή και καταξίωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ομάδα μας μέσα στην χρονιά έδειξε χαρακτήρα για να διεκδικήσει εκτός έδρας πράγματα. Έχουμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε παράλληλα με τις υποχρεώσεις μας στην Basket League για να τα δώσουμε όλα».

– Έκανες λόγο για χαρακτήρα. Είναι μια σεζόν για την ΑΕΚ με αρκετά απρόοπτα, αλλαγές στο ρόστερ, όμως, η ομάδα βρίσκεται στους στόχους της.

«Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με το αρχικό ρόστερ έχουν γίνει αρκετές αλλαγές αποχωρήσεις και ενσωματώσεις. Όλες οι καινούργιες ομάδες και συνεπώς και εμείς χρειαζόμαστε χρόνο για να βρούμε την «χημεία» και τις σταθερές μας. Οι ατυχίες είναι μέσα στην ζωή. Το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις, να βελτιωνόμαστε στην διάρκεια της σεζόν και να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μεγάλες υποχρεώσεις δύο και τριών διοργανώσεων».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

– Πως θα χαρακτήριζες την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τώρα;

«Κάθε χρόνια για κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Η πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του BCL είναι υπέρβαση. Έπρεπε να κάνουμε μίνι υπερβάσεις προκειμένου να βρεθούμε μέχρι εδώ. Είναι πολύ σημαντική η πρόκριση μας. Δεν θέλουμε να πουλάμε εκδούλευση στον κόσμο. Ξέρουμε ποιοί είμαστε και προς τα που βαδίζουμε. Να λέμε ότι επειδή είμαστε ΑΕΚ διεκδικούμε τρόπαια και πρωταθλήματα δεν είναι ρεαλιστικό σε αυτή την φάση. Προσπαθούμε να “χτίσουμε” ένα υγιές σύνολο, το οποίο στο μέλλον θα διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις όχι ευκαιριακά αλλά μέσα από τις σταθερές της σκληρής δουλειάς και της συνέπειας. Είμαστε στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην Ελλάδα και για μας και οι δύο διοργανώσεις, Basket League και Basketball Champions League έχουν την ίδια βαρύνουσα σημασία».

– Πέρα από το προφανώς ότι θα ήθελες στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ να έχει προκριθεί στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League και να έχει τερματίσει στην 3η θέση της Basket League, με τι άλλο θα ήσουν ικανοποιημένος;

«Έχουμε φτάσει κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Προσωπικά θέλω πρώτα από όλα να τηρήσουμε την υπόσχεση μας μέχρι το τέλος. Να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα σεβόμενοι τον κόσμο και την παράδοση της ΑΕΚ. Θέλουμε να έχουμε ηρεμία και υγεία. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ένας κομβικός παίκτης για την λειτουργία της ομάδας μας. Τέθηκε νοκ άουτ για την συνέχεια αλλά έτσι είναι η δουλειά μας. Στις ομάδες υψηλών στόχων συμβαίνουν αυτά. Δεν πρέπει να «μείνουμε» στην απώλεια του Στρέλνιεκς. Αντιμετωπίσαμε και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στην διάρκεια της σεζόν και συνεχίσαμε. Με το ίδιο πνεύμα πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να τα δώσουμε όλα. Κάποιες φορές μπορεί να μην είναι αρκετό, κάποιες άλλες ναι. Εμείς πρέπει να απολαύσουμε το… ταξίδι».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

– Έχετε καταφέρει να συνδυάσετε την ανταγωνιστικότητα με την ανάδειξη νέων παικτών ή την αναβάθμιση του ρόλου κάποιων άλλων. 

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά παιδιά με αναβαθμισμένους ρόλους και δύο μέλη της Εθνικής ομάδας τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Κωνσταντίνου Γόντικα. Στο δικό μου μυαλό όλοι οι παίκτες, Έλληνες και ξένοι, είναι ισότιμα μέλη της ομάδας. Όλοι δουλεύουμε για το συμφέρον της ομάδας. Όλα τα παιδιά θέλω μέσα από την σκληρή δουλειά να βελτιώνουμε το παιχνίδι της ομάδας και οι ίδιοι την λειτουργικότητα τους στο σύνολο».

– Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλο τον οργανισμό. Πρώτα από όλα με «υγιή» βήματα να συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς το τέλος της σεζόν και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο βάσει των συνθηκών. Και κυρίως στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς να προχωράμε με ψηλά το κεφάλι γιατί τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας προς τον κόσμο και τον οργανισμό της ΑΕΚ».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!