Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επέλεξε ο Πάου Γκασόλ-πρεσβευτής της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023-, ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που θα έπαιρνε μαζί του στον «πόλεμο» μεταξύ του ΝΒΑ και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επέλεξε ο Πάου Γκασόλ-πρεσβευτής της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023-, ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που θα έπαιρνε μαζί του στον «πόλεμο» μεταξύ του ΝΒΑ και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όπως είναι γνωστό η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία είναι το Νο1 στην κατάταξη της FIBA μπροστά από τις ΗΠΑ.

Οι τρεις πρώτες επιλογές που έκανε ο Πάου Γκασόλ σε σχετική ερώτηση του «Basket News», ήταν άμεσες, χωρίς δισταγμό: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς), Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς) και Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Τρεις καταπληκτικοί παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή του διεθνούς επιπέδου», είπε.

«Χρειάζεσαι κάποιον, ο οποίος δεν πρέπει να έχει τόσο πολύ την μπάλα όσο οι άλλοι τρεις. Και αυτός που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ρούντι Φερνάντες». Και το εξηγεί: «Κάποιος που έχει δείξει πολλά και έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην ομάδα μας (σ.σ: εθνική Ισπανίας) κάνοντας μικρά πράγματα, από βασικά σουτ μέχρι κλέβοντας μπάλες. Χρειάζεστε τέτοιους ανθρώπους στις μεγάλες στιγμές».

Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος θα κλείσει τα 38 τον Απρίλιο, έπαιξε θεμελιώδη ρόλο για την Ισπανία, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο, στο Eurobasket, και ήταν επίσης μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας του 2006 και του 2019.

Για τη θέση που απομένει ο Πάου Γκασόλ ήταν ανάμεσα σε δύο παίκτες, τον Κροάτη Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Ντιτρόιτ Πίστονς) και τον Φινλανδό Λάουρι Μάρκανεν (Γιούτα Τζαζ):

«Ο Μπογκντάνοβιτς παίζει πολύ καλά αυτή τη στιγμή, σουτάρει πολύ καλά. Χρειάζεσαι πάντα έναν εξαιρετικό σουτέρ λόγω του τρόπου που παίζεται τώρα το μπάσκετ. Θα δίσταζα ανάμεσα σε αυτόν και τον Μάρκανεν, ο οποίος είναι άλλος ένας σπουδαίος παίκτης και που έχει γίνει All-Star φέτος για πρώτη φορά. Για να σχηματίσεις μια ομάδα, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι μόνο τους καλύτερους. Είναι δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο, αλλά θα πω τον Μαρκάνεν. Θα του δώσω ψήφο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!