Ο Χρήστος Σερέλης προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και ο Παναθηναϊκός μοιάζει να μπαίνει σε έναν σωστό δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Οι Πράσινοι έβαλαν δύσκολα στους Ερυθρόλευκους, κάνοντας ίσως το καλύτερό τους παιχνίδι απέναντι στον «αιώνιο» τους αντίπαλο για φέτος.

Κύριος υπεύθυνος για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας είναι ο Χρήστος Σερέλης. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να βάλει σε μια τάξη το παιχνίδι του συλλόγου. Αλλά κυρίως έχει καταφέρει να εμπνεύσει τους παίκτες του για να τα δίνουν όλα.

Μια βελτίωση που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος της σεζόν. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Ωστόσο, αν ο Παναθηναϊκός εμφανιστεί πιο βελτιωμένος θα βοηθήσει στο να δούμε καλύτερα παιχνίδια στους τελικούς.

Η διαφορά με τον Ράντονιτς

Οι Πράσινοι είχαν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με άλλα ματς. Ο Χρήστος Σερέλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του συλλόγου. Η ομάδα μοιάζει πιο συμπαγής και κυρίως οι παίκτες δείχνουν να παίζουν για τον προπονητή τους.

Κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Η ιστορία με τον Μαυροβούνιο έχει πληγώσει το «τριφύλλι» με τις ευθύνες να βαραίνουν τους πάντες. Όχι μόνο τον 53χρονο τεχνικό, ο οποίος και έχει ακούσει τα πάντα για τις επιλογές του. Σε ένα ρόστερ που πάντως δεν φαινόταν να είναι και πολύ… δικό του.

Στον Παναθηναϊκό παρόλα αυτά πρέπει να κοιτάξουν το παρόν. Η δουλειά του Σερέλη είναι εξαιρετική. Στο μικρό αυτό διάστημα. Επιθετικά δεν προλαβαίνει να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Ορισμένες προσθαφαιρέσεις μόνο μπορεί να κάνει και να θέσει έναν τόνο στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Σε αυτό που μπορεί σταθεί ο Έλληνας τεχνικός είναι η άμυνα. Και πάλι εκεί δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά τακτικά. Όμως όπως είπαμε και πιο πάνω η διάθεση μπορεί να αλλάξει. Μιας και ως γνωστόν άμυνα χωρίς διάθεση απλά δεν υπάρχει.

Ο Σερέλης εμπνέει εμπιστοσύνη

«Υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους παίκτες και φαίνεται αυτό, τουλάχιστον εγώ το βλέπω. Όλοι μαζί παλεύουμε για τα αποτελέσματα που θέλουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα στάθηκε και στον Ντουέιν Μπέικον.

Ο Αμερικανός χτύπησε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Κι όμως επέστρεψε βάζοντας μερικά μεγάλα καλάθια. Θα μπορούσε να μην το κάνει. Εκείνος όμως το επιδίωξε. Και αυτό είναι έργο Σερέλη. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και την «τιμωρία» που είχε δεχθεί για πειθαρχικούς λόγους δίνει μεγαλύτερη αξία στη δουλειά του 48χρονου κόουτς.

Οι δύο άνδρες το συζήτησαν και δεν άφησαν να μπει κάτι ανάμεσά τους. Αυτή η εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Σερέλης ήταν κλειδί. Ο Μπέικον κατάλαβε πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Και προ πάντων κατάλαβε πως ο προπονητής του δεν πρόκειται να τον αδικήσει. Ό,τι κι αν συμβεί. Πράγμα κομβικό για έναν παίκτη.

Αντί επιλόγου. Ίσως στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ σοβαρά να δώσουν τα κλειδιά στον Σερέλη. Η επιθυμία για ένα μεγάλο όνομα είναι κατανοητή. Όμως αν ο Έλληνας τεχνικός μπορέσει να βάλει σε ακόμη μεγαλύτερη τάξη την ομάδα τότε ίσως αξίζει μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία που πραγματικά έχει κερδίσει με την αξία του.