Το συμβόλαιο του Λούκα Μόντριτς εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και ένα (άδοξο) τέλος φαντάζει ότι είναι ολοένα και πιο κοντά.

Τον βλέπεις και τον ξαναβλέπεις. Ο Λούκα Μόντριτς θα μπορούσε να είναι εδώ και χρόνια σε κάποιο πιο… χαλαρό πρωτάθλημα. Να είναι πασάς. Να έχει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και να βγάζει τα διπλά σε σχέση με τώρα. Άλλωστε δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.

Ωστόσο, ο Κροάτης μέσος είναι ο πιο πιστός «στρατιώτης» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα και τώρα στα 37 του. Είναι εκείνος που πηγαίνει πρώτος στην προπόνηση και φεύγει τελευταίος. Είναι αυτός που τρέχει ακατάπαυστα. Ο Μόντριτς παρά τα… γαλόνια του είναι αυτός που θα βάλει το κεφάλι του εκεί που άλλοι δεν βάζουν τα πόδια τους.

Παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης του τα… μασάει. Δεν είναι σίγουρη αν πρέπει να του ανανεώσει γι’ ακόμη μία φορά το συμβόλαιό του. Και το ρολόι τρέχει. Πιο γρήγορα και ακατάπαυστα ακόμη και από εκείνον. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ή δεδομένο προς το παρόν και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο ότι η «βασίλισσα» θα φερθεί σκληρά και άδικα σε ακόμη έναν θρύλο της.

Και η κατάρα θα συνεχιστεί…

Λούκα Μόντριτς για την… ώρα!

H σεζόν που κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης για την ώρα δεν είναι και η καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο πως οι ήττες της που την έχουν φέρει στο -9 από την Μπαρτσελόνα, αλλά και στον τελικό του ισπανικού Super Cup, έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Κάρλο Αντσελότι.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι οι φήμες ότι ο Ιταλός τεχνικός μετράει… ημέρες είναι πιο έντονες όσο περνάει ο καιρός. Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας δείχνουν κουρασμένοι και μερικές φορές χωρίς έμπνευση για το κάτι παραπάνω. Ο Λούκα Μόντριτς, όμως, είναι φωτεινή εξαίρεση. Ο έμπειρος μέσος έχει δείξει ότι είναι από τους πιο φρέσκους και μπορεί να βγει μπροστά. Σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορος, όπως πριν μερικά χρόνια. Παρόλα αυτά παραμένει κορυφαίος και ξέρει όσο λίγοι πότε να ανεβάζει το τέμπο ενός αγώνα.

Η πιο δύσκολη χρονιά του

Οι πιο ωραίες ιστορίες ή οι μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης δεν ξεκινάνε με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, θα μπορούσε να πει κάποιος και για τον Λούκα Μόντριτς και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πρώτα ματς του «Κρόιφ των Βαλκανίων» δεν ήταν καλές.

Οι φίλοι της ισπανικής ομάδας άλλωστε είναι από τους πιο απαιτητικούς που υπάρχουν. Όχι απλά στην Ισπανία. Αλλά και γενικότερα στον κόσμο.

Μάλιστα, σε μία ψηφοφορία που είχε γίνει τότε μέσω της «MARCA» είχε ψηφιστεί μέσα στις τρεις χειρότερες μεταγραφές που είχαν γίνει τότε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν σίγουρος για την επιλογή του. Ο Πορτογάλος τεχνικός που λίγες φορές έχει πει καλή κουβέντα για κάποιον, πέρα από τον ίδιο, έβαζε το χέρι του στη φωτιά για τον Λούκα Μόντριτς. Μάλιστα, είχε δηλώσει το εξής: «Δώστε του λίγο χρόνο και σε μερικούς μήνες θα δείτε την ποιότητά του». Η ιστορία τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Το μέλλον…

Η πρόταση της Αλ Νασρ φημολογείται ότι είναι ήδη στο τραπέζι. Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί σε μερικούς μήνες να ψάχνει νέο προπονητή. Κάτι που αν συμβεί θα σημάνει ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές που ίσως και να φέρουν τα πάνω- κάτω.

Όπως και να ‘χει οι «μερένχες» ήδη προετοιμάζονται με γοργά βήματα για το μέλλον. Για την επόμενη ημέρα. Οι μεταγραφές των Καμαβινγκά και Τσουαμένι επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ίδιο και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Συν τοις άλλοις η ισπανική ομάδα έχει ζητήσει στα ίσα από τον Μόντριτς να ξεκόψει από την εθνική ομάδα της Κροατίας, ώστε να μην φθείρει περισσότερο το σώμα του και τις δυνάμεις του. Κάτι που σίγουρα τον φέρνει σε δύσκολη θέση, αφού εκείνος έχει τη «χβαρτσκα» πολύ ψηλά, όπως έδειξε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης και το τέλος τους

Ό,τι και αν γίνει φέτος ή του χρόνου ή γενικότερα στο άμεσο μέλλον ο Λούκα Μόντριτς είναι και θα παραμείνει ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκάθαρα πράγματα. Όπως και με όποιον τρόπο τελειώσει αυτή η σχέση το παρελθόν και οι στιγμές που έχουν ζήσει και περάσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια οι δύο πλευρές δεν αλλάζει.

Ωστόσο, εκείνοι που βρέθηκαν στη θέση του παλιότερα και δεν πήραν το… standing ovation που περίμεναν ή που ήθελαν από τους Μαδριλένους μόνο λίγοι δεν είναι. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η «κατάρα».

Ο Ραούλ, ο Ίκερ Κασίγιας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σέρχιο Ράμος και ο Μαρσέλο έφυγαν με τον δικό τους τρόπο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρόλα αυτά κανείς από εκείνους δεν έφυγε έτσι όπως του έπρεπε ή του άρμοζε.

Μένει να δούμε ποιο μπορεί να είναι το φινάλε στην περίπτωση του Λούκα Μόντριτς και αυτή η… κατάρα θα σπάσει ή όχι.