Χιλιάδες Γκανέζοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (17/3) έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας στην Άκρα για την κηδεία του Κριστιάν Ατσού.

Χιλιάδες Γκανέζοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (17/3) έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας στην Άκρα για την κηδεία -που έγινε με έξοδα του κράτους- του εξτρέμ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Κριστιάν Ατσού, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του σεισμού στη νότια Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Ο Ατσού δεν είχε δώσει σημάδια ζωής μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου έπειτα από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χατάι. Το σώμα του βρέθηκε αργότερα κάτω από τα ερείπια και μεταφέρθηκε στην Γκάνα. Ήταν 31 ετών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι Γκανέζοι πέρασαν σιωπηλά από το φέρετρο του Κριστιάν Ατσού, το οποίο ήταν ντυμένο με την εθνική σημαία της Γκάνας.

«Είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστής», είπε η Φέντα Ασάρε, οικογενειακή φίλη. «Το όνομά του θα είναι για πάντα στις καρδιές μας γιατί έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Ο Ατσού είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο από τη νότια Τουρκία ώρες πριν από τον σεισμό, αλλά ο επέλεξε να παραμείνει στον σύλλογο και σημείωσε το νικητήριο γκολ σε έναν αγώνα της Super Lig στις 5 Φεβρουαρίου.

Ο καταστροφικός σειρμός σκότωσε περισσότερους από 54.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!