Η Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη (σκόραρε ξανά) και Παντελή Χατζηδιάκου έκανε το «2 στα 2» απέναντι στη Λάτσιο (και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League.

Η Φιορεντίνα και η Λεχ Πόζναν έγιναν οι επόμενες τρεις ομάδες που ακολούθησαν τη Γάνδη στα προημιτελικά του εφετινού Europa Conference League, καθώς επικράτησαν με εμφατικές εκτός έδρας νίκες (και) στις ρεβάνς επί των Σίβασπορ (4-1) και Τζουργκάρντεν (3-0) αντίστοιχα, «σφραγίζοντας» τα «εισιτήριά» τους για τους «8» της διοργάνωσης.

Η Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη (σκόραρε ξανά) και Παντελή Χατζηδιάκου έκανε το «2 στα 2» απέναντι στη Λάτσιο (και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Την ίδια ώρα που η Άντερλεχτ «άλωνε» το «Ceramica» (1-0 τη Βιγιαρεάλ) «σφραγίζοντας» και το δικό της «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, ενώ οι Γουέστ Χαμ και Νις έκαναν… περιπάτους απέναντι σε ΑΕΚ Λάρνακας (4-0) και Σερίφ Τιρασπόλ (3-1) αντίστοιχα.

Η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για τη φάση των «16» του Europa Conference League:
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) – Γάνδη (Βέλγιο) 1-4 (88΄ Γιανουζάι – 31΄, 32΄, 34΄ Ορμπάν, 37΄ Κάιπερς) ⇒ Α’ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Γάνδη με συνολικό σκορ 5-2

Ένα απίστευτο επτάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε 4 γκολ (!), ήταν αρκετό για τη Γάνδη για να μετατρέψει σε… πάρτι τη ρεβάνς κόντρα στην Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 στο «Basaksehir Fatih Terim Stadium» και παίρνοντας το πρώτο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη βελγική ομάδα, ο 20χρονος Νιγηριανός επιθετικός Γκιφτ Εμάνουελ Όρμπαν, ο οποίος τρεις μέρες μετά τα 4 γκολ που σημείωσε απέναντι στη Ζούλτε Βάρεγκεμ για την Jupiler League, πέτυχε ένα απ’ τα πιο γρήγορα χατ-τρικ όλων των εποχών, σκοράροντας στο 31′, στο 32′ και στο 34′! Ο Κάιπερς έκανε στο 37′ το 4-0 για τη Γάνδη που «καθάρισε» απ’ το πρώτο 45λεπτο την πρόκριση.

Σίβασπορ (Τουρκία) – Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-4 (35΄ Ερντογάν – 44΄ Καμπράλ, 62΄ Μιλένκοβιτς, 79΄ αυτ. Γούτας, 89΄ Καστροβίλι) ⇒ A’ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 5-1

Οι «βιόλα» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Σίβασπορ απ’το τρομερό γκολ του Ερντογάν στο 35΄ (τέρμα που δημιούργησε… συνθήκες παράτασης μετά το 1-0 στο «Artemio Franchi»), αντέδρασαν άμεσα κι έφεραν ξανά τον αγώνα στα… μέτρα τους με το γκολ του Καμπράλ λίγο πριν το ημίχρονο.

Ο Μιλένκοβιτς στο 62′, το αυτογκόλ του Γούτα στο 79′ και το γκολ του Καστροσβίλι στο 89′ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, σε μία δύσκολη βραδιά για τους Έλληνες της Σίβασπορ, καθώς κι ο Χάρης Χαρίσης τραυματίστηκε στο 15′ («γύρισε» πολύ άσχημα τον αστράγαλό του) κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Ούλβεσταντ.

Η τουρκική ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Αρσλάν στο 81′.

Τζουργκάρντεν (Σουηδία) – Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 0-3 (77΄ Μαρτσβίνσκι, 90΄+1΄ Κβεκβεσκίρι, 90΄+2΄ Σκόρας) ⇒ A’ αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Λεχ Πόζναν με συνολικό σκορ 5-0

Στην «Tele2 Arena» της Στοκχόλμης, η Λεχ Πόζναν είχε ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα απ’ το πρώτο παιχνίδι (είχε νικήσει με 2-0 την Τζουγκάρντεν) κι όλα απλοποιήθηκαν για τους Πολωνούς μετά την αποβολή του Ντάνιελσον στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεχ Πόζναν «χτύπησε» τρεις φορές στο τελευταίο τέταρτο με τους Μαρτσβίνσκι, Κβεκβεσκίρι και Σκόρας κι έφτασε με ακόμη μεγαλύτερο «κρότο» στην πρόκρισή της στους «8».

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Βασιλεία (Ελβετία) 1-4 πέν. (κ.δ. και παρ. 2-2) (11΄ Αμπουμπακάρι, 17΄ Κούτσκα – 53΄ Καλαφιόρι, 90΄+3΄ Αμντούνι) ⇒ A’ αγ. 2-2: Προκρίθηκε η Βασιλεία με 4-1 στα πέναλτι

Από την… κόλαση στον «παράδεισο» της πρόκρισης στους «8» του Europa Conference League βρέθηκε η Βασιλεία, η οποία επικράτησε της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-1 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση), έχοντας ως «ήρωα» τον γκολκίπερ της Μάρβιν Χιτζ.

Οι Σλοβάκοι πήραν τεράστιο προβάδισμα (μετά το 2-2 στον πρώτο αγώνα) δύο τερμάτων πριν φτάσει ο αγώνας στο 20λεπτο, χάρις στα γκολ των Αμπουμπακάρι (11′) και Κούτσκα (17′). Οι Ελβετοί δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν με τον Καλαφιόρι λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση, με το… buzzer-beater γκολ του Αμντούνι στο 90’+3′.

Στο έξτρα 30λεπτο δεν άλλαξε κάτι, παρά την πίεση της Βασιλείας κι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο προπονητής της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις άλλαξε στο 120′ τερματοφύλακα, περνώντας στο γήπεδο τον Τρνόφσκι στη θέση του Χόβαν, όμως ο πρωταγωνιστής στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν ο… απέναντι γκολκίπερ, Μάρβιν Χιτζ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι (Ντιούφ, Μπαρσεγκιάν) και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Άλκμααρ (Ολλανδία) – Λάτσιο (Ιταλία) 2-1 (28΄ Κάρλσον, 62΄ Παυλίδης – 21΄ Φελίπε Άντερσον) ⇒ A’ αγ. 2-1: Προκρίθηκε η Αλκμάαρ με συνολικό σκορ 4-2

Στο «AFAS Stadion» η Λάτσιο προηγήθηκε με τον Φελίπε Άντερσον (21′), όμως η ΑΖ απάντησε άμεσα με τον Κάρλσον (28′). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί ήταν εντυπωσιακοί, βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Παυλίδη στο 62′ (19ο εφετινό σε 28 αγώνες όλες τις διοργανώσεις), είχαν δοκάρι με τον Όντγκααρντ κι έφτασαν σε μία δίκαιη πρόκριση.

Γουέστ Χαμ (Αγγλία) – ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 4-0 (21΄ Σκαμάκα, 47΄, 49΄ Μπόουεν, 65΄ Μουμπάμα) ⇒ A’ αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Γουέστ Χαν με συνολικό σκορ 6-0

Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία «κατέρρευσε» μετά την απευθείας αποβολή του Γκουστάβο στο 44′.

Το ρευστό 1-0 απ’ το γκολ του Σκαμάκα (21′) έγινε… 4-0 με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ του Μπόουεν κι άλλο ένα του 18χρονου Μουμπάμα.

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1 (73΄ Σλιμανί) ⇒ A’ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Άντερλεχτ με συνολικό σκορ 2-1

Στην Ισπανία η Άντερλεχτ άντεξε στην πίεση της Βιγιαρεάλ στο πρώτο ημίχρονο και την κατάλληλη στιγμή «χτύπησε» με τον πολύπειρο Σλιμανί (73′), παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση στους «8».

Νις (Γαλλία) – Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) 3-1 (30΄ Λαμπόρντ, 53΄ Μοφί, 79΄ Μπραχίμι – 55΄ Ταπσόμπα) ⇒ A’ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Νις με συνολικό σκορ 4-1

Εύκολο βράδυ πέρασε και η Νις απέναντι στη Σερίφ, διπλασιάζοντας τις νίκες της απέναντι στη Σερίφ, αυτή τη φορά με 3-1. Τα γκολ των Λαμπόρντ, Μοφί και Μπραχίμι έκαναν εύκολη τη δουλειά για τους Γάλλους, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν το γκολ της τιμής με τον Ταπσόμπα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Europa Conference League. Europa Conference League. Europa Conference League.