Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε και στην Ισπανία την Λίβερπουλ και έφτασε σε μία ακόμα προημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι… καταδικασμένη να κερδίζει την Λίβερπουλ. Όπως συμβαίνει… σταθερά τα τελευταία χρόνια, έτσι και τώρα οι Ισπανοί, όπου βρίσκουν τους Άγγλους τους… φιλοδωρούν είτε με πολλά γκολ, είτε με σημαντικές «σφαλιάρες». Είτε στους ομίλους , είτε στα νοκ- άουτ του Champions League, είτε στον τελικό.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, στη ρεβάνς της Μαδρίτης, αλλά περιορίστηκαν στο 1-0 και με συνολικό σκορ 6-2 πέρασαν άνετα στα προημιτελικά του θεσμού.

Ακόμη ένα κακό παιχνίδι από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που δεν είχε σχεδόν καμία μεγάλη στιγμή προς την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και η Λίβερπουλ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι που ήξεραν ότι για να έχουν ελπίδες έπρεπε να σημειώσουν ένα (ή και παραπάνω) γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή τους ήρθε από τον Σαλάχ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος τοποθέτηση του Ρούντιγκερ, δεν τον νίκησε, η μπάλα πήγε στον Νούνιες με τον Λατίνο φορ να πλασάρει και τον Κουρτουά να διώχνει.

Αργά και σταθερά η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο βρήκε τα πατήματά της. Αλλά βγήκε και μπροστά. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά τρεις φορές στο να ανοίξει εκείνη το σκορ. Η πρώτη ήταν με τον Βινίσιους, όπου ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά με το χέρι του εξ επαφής. Η δεύτερη με σουτ του Καμαβινγκά που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βραζιλιάνου κίπερ με τον Άλισον να την έχει βρει όσο έπρεπε.

Η τρίτη ήρθε από τον Μόντριτς με το σουτ του Κροάτη μέσου λίγο έξω από την περιοχή να φεύγει για λίγο έξω! Οι φιλοξενούμενοι από το 35′ μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους πίεσαν αρκετά από τη μέση και μπροστά. Αλλά οι Μαδριλένοι ήξεραν πολύ καλά πως να κρατήσουν την μπάλα, αλλά και γενικότερα να την κυκλοφορήσουν. 

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Βαλβέρδε. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση ο Ουρουγουανός μέσος δεν έκανε καλό πλασέ και έτσι δεν νίκησε στον Άλισον, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στο 63′ ήταν μόνος του, πήρε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο έξω. Στο 68′ ήταν η ώρα του Βινίσιους με τον Μπενζεμά να αλλάξουν ωραία την μπάλα. Παρόλα αυτά το πλασέ του Γάλλου επιθετικού δεν ήταν τόσο καλό και πέρασε έξω.

Όμως, ο Γάλλος επιθετικός πήρε εκδίκηση μερικά λεπτά αργότερα. Μετά από πάσα του Μπενζεμά η μπάλα πήγε στον Βινίσιους, μετά από μονομαχία του με τον Φαν Ντάικ, εκείνη κατέληξε στα πόδια του έμπειρου στράικερ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 78′. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άνετοι και κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ. Οι Άγγλοι πίεσαν, ανέβηκαν αλλά δεν είχαν καμία μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης, με τον Κώστα Τσιμίκα να μπαίνει στο 91′, το VAR υπέδειξε πέναλτι με τον διαιτητή της αναμέτρησης να έχει διαφορετική γνώμη.

Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει ακόμη μία νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ και παράλληλα την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (38΄ Ράφα Σίλβα, 45΄+2,57΄ Γκονσάλο Ράμος, 71΄πεν. Ζοάο Μάριο, 78΄ Νέρες – 87΄ Μέιγερ) ⇒ Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1
Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (43΄ Στέρλινκ, 53΄πεν. Χάβερτς) ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 2-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-0 ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Μίλαν με συνολικό σκορ 1-0
Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) 2-0 (61΄ Τσούπο-Μότινγκ, 89΄ Γκνάμπρι) ⇒ Α΄αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Μπάγερν με συνολικό σκορ 3-0
Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 7-0 (22΄πεν. 24΄, 45΄+2, 54΄,57΄ Χάαλαντ, 49΄ Γκουντογκάν, 90΄+2 Ντε Μπρόιν) ⇒ Α΄αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Σίτι με συνολικό σκορ 8-1
Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 0-0 ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-0 (Μπενζεμά 78′) ⇒ Α΄αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 6-2
Νάπολι (Ιταλία)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 3-0 (Όσιμεν 45+2′, 53′, Ζιελίνσκι 64′) ⇒ Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Νάπολι με συνολικό σκορ 5-0

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!