Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ, στη σειρά του στο YouTube, «The Overlap».

Μεταξύ των άλλων είπε:

Για την… οικονομία του ποδοσφαίρου: «Όλοι πιστεύουν ότι η κύρια πηγή εσόδων για την UEFA είναι οι διοργανώσεις συλλόγων, αλλά δεν είναι. Είναι οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων. Διανέμουμε, από όλα τα έσοδα που έχουμε, το 97%. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε μια ΜΚΟ που να ξοδεύει, ποσοστιαία, λιγότερα για τη λειτουργία της. Διανέμουμε το 97% και όταν λένε η UEFA έχει μεγάλα έσοδα , πάντα λέω ότι θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερα.»

Υποψηφιότητα για επανεκλογή: «Υπάρχουν τόσες πολλές φιλοδοξίες που είναι δύσκολο να τις ονομάσουμε όλες, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το ποδόσφαιρό μας από αυτούς τους καρχαρίες που κολυμπούν και προσπαθούν να καταστρέψουν την πυραμίδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε υποδομές σε όλη την Ευρώπη, να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη όσον αφορά τις υποδομές εξελίσσεται απίστευτα, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η UEFA δίνει πίσω χρήματα στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι διοργανώσεις της UEFA: «Δεν θα υποστηρίξω άλλες αλλαγές διοργανώσεων. Νομίζω ότι τώρα είμαστε εδώ και πρέπει να παίξουμε Champions League, Europa League και Conference League όπως θα γίνουν το 2024. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό που έγινε είναι μια εξέλιξη, όχι μια επανάσταση. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι οι διοργανώσεις μας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ότι σε όλους αρέσουν. Όταν ακούς τον ύμνο του Champions League, για παράδειγμα, όλοι είναι χαρούμενοι. Όσο υπάρχει αυτό, είμαι χαρούμενος.»

Καταπολέμηση κλειστών διοργανώσεων: «Δεν επιτίθενται στην UEFA, επιτίθενται στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου. Επιτίθενται σε οτιδήποτε υπάρχει εδώ για εκατοντάδες χρόνια. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο να μένουν μαζί, να μιλάνε πολύ, να προσπαθούμε να έχουμε ηγέτες στο ποδόσφαιρο παντού, ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο: «Νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτούμε για το μέλλον και να δούμε τι να κάνουμε. Υπάρχει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία πολλών συλλόγων και δεν πρέπει να λέμε όχι μόνο στις επενδύσεις και στην ιδιοκτησία πολλών συλλόγων. Αλλά πρέπει να δούμε τι είδους κανόνες θέτουμε σε αυτήν την περίπτωση».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αλεξάντερ Τσέφεριν