Ο Κιλιάν Μπαπέ έζησε ακόμη έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Champions League, όντας βασικός με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι το όνειρο κάθε ομάδας. Είναι στην κατάλληλη ηλικία. Μόλις 24 ετών. Αλλά το ταλέντο τον κάνει να… ξεφεύγει από κάθε άλλον στην ηλικία του.

Γι’ αυτό η Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήθελε να τον χάσει. Και το έδειξε με κάθε τρόπο. Όχι μόνο του έδωσε τα χρήματα που είχε κατά νου. Όχι μόνο του έδωσε και παραπάνω ευθύνες (με τις κακές γλώσσες να λένε ότι έγινε ένας… δεύτερος πρόεδρος), αλλά του έδωσε λευκή επιταγή.

Ο Γάλλος στράικερ αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου, μετρώντας πλέον 201 τέρματα. Είναι απλά θέμα χρόνου αυτά να αυξηθούν. Αλλά για πόσο;

Ο αποκλεισμός των Παριζιάνων στη φάση των «16» του Champions League, επιβεβαιώνει τον χειρότερο και μεγαλύτερο φόβο του Κιλιάν Μπαπέ: ότι άδικα έμεινε και ανανέωσε τη συνεργασία του με την Παρί.

Πλέον όλοι έχουν να του πουν ένα πράγμα: να τρέξει. Όχι προς την αντίπαλη εστία. Αλλά από τις τάξεις του γαλλικού συλλόγου.

Το project πάει κατά Διαόλου

Το καλοκαίρι του 2021 η Παρί Σεν Ζερμέν μόλις είχε χάσει το πρωτάθλημα από τη Λιλ. Οι Παριζιάνοι ήθελαν με πολλούς τρόπους να κάνουν… ρελάνς. Έτσι έκαναν. Απέκτησαν τους Σέρχιο Ράμος, Λιονέλ Μέσι, χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πίεζε όσο περισσότερο γινόταν τη γαλλική ομάδα για να αποκτήσει τον Κιλιάν Μπαπέ που είχε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Οι άνθρωποι της Παρί τον έπεισαν όχι μόνο να μείνει. Μα και να πιστέψει στο project που είχαν στα σκαριά. Έτσι, όχι μόνο δεν πήρε τα πράγματά του για να την… κάνει, αλλά, ανανέωσε μέχρι και το 2025 μαζί τους.

Ωστόσο, το project όχι μόνο δεν πάει όπως το είχαν κατά νου. Αλλά χειρότερα απ’ αυτό που νόμιζαν, αφού η Παρί έχει γνωρίσει δύο αποκλεισμούς στο Champions League από τους «16» του θεσμού.

Τα έκανε όλα μόνος του ο Μπαπέ…

Από τότε που η Παρί Σεν Ζερμέν έφτιαξε τη δική της «dream team» δεν έχει καταφέρει καν να περάσει στην προημιτελική φάση του Champions League. Πόσο μάλλον να το κατακτήσει που ήταν και παραμένει ο μεγάλος της στόχος.

Τη σεζόν 2021-2022 οι Παριζιάνοι είχαν τον Κιλιάν Μπαπέ σε μεγάλα κέφια. Την ώρα που οι φήμες τον ήθελαν ολοένα και πιο κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης, εκείνος απέναντί της έδειξε όλη την κλάση και την ποιότητά του.

Ο Γάλλος στράικερ με γκολ στις καθυστερήσεις στο «Παρκ ντε Πρενς» έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Στη ρεβάνς που έγινε στη Μαδρίτη ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους Γάλλους. Ωστόσο, τα αστεία λάθη του Ντοναρούμα και η απίθανη βραδιά του Μπενζεμά -πέτυχε χατ τρικ- έστειλαν την Παρί… αδιάβαστη.

…πέρασε αλλά δεν ακούμπησε

Η Παρί, υποτίθεται, στα χαρτιά ήταν πιο ώριμη και έτοιμη για τα διπλά παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου. Στη Γαλλία το δίδυμο Μέσι- Μπαπέ έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να βρεθεί σχεδόν με κλειστά τα μάτια!

Ωστόσο, τα πράγματα και τα δεδομένα στην Ευρώπη είναι πάντα διαφορετικά. Στα δύο ματς με τους Γερμανούς οι Γάλλοι όχι απλά δεν σκόραραν, αλλά, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν δημιούργησαν υποψία φάσης.

Τώρα όσον αφορά τον Κιλιάν Μπαπέ ήταν καλά μαρκαρισμένος και έτσι είχε πολλά προβλήματα με τους αμυντικούς της Μπάγερν που τον είχαν «διαβάσει» καλά και το απέδειξαν με το πώς τον «έσβησαν».

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Η νέα αποτυχία της Παρί Σεν Ζερμέν στην Ευρώπη ήταν κάτι που δεν περίμεναν πολλοί. Όχι τουλάχιστον από τη φάση των «16». Ειδικά στις τάξεις των Γάλλων που ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι για φέτος.

Έτσι, όπως είναι λογικό και επόμενο το κλίμα είναι ήδη πολύ βαρύ. Και όχι μόνο αυτό. Όλα δείχνουν πως μπορεί να είναι και η αρχή του τέλους της «dream team» που πήρε σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2021 και κράτησε ίσα- ίσα δύο χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ξέρει κανείς αν θα ανανεώσει. Ο Σέρχιο Ράμος δύσκολα θα παραμείνει, ενώ και το μέλλον του Νεϊμάρ μετά από ακόμη έναν σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων ως το τέλος της σεζόν είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό και ας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Για τον Κιλιάν Μπαπέ που έχει όρεξη και προσδοκίες αυτή η νέα «σφαλιάρα» όχι μόνο τον ταρακούνησε. Αλλά φαίνεται πως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και θα τον στείλει κάπου αλλού. Στη Μαδρίτη; Στο Λίβερπουλ; Κάπου στο Μάντσεστερ ή στη Βαρκελώνη;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ωστόσο, φαίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι οι ημέρες του δίπλα στον Πύργο του Άιφελ είναι μετρημένες.