Για ακόμη μια φορά ο πάγκος του Ολυμπιακού δήλωσε παρών και βοήθησε τους Ερυθρόλευκους να πάρουν τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στη Euroleague μετά τη νίκη του επί της Μπαρτσελόνα. Το μεγάλο όπλο των Ερυθρόλευκων ήταν ο πάγκος του, που του έδωσε ώθηση ώστε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο. Αλλά στη συνέχεια μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τα ηνία. Το στοιχείο που ανέτρεψε την κατάσταση ήταν η καθοριστική παρέμβαση από τον πάγκο της ομάδας που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ματς.

Οι… σκασμένοι βασικοί και ώθηση που δίνει ο πάγκος

Η κακή εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Ολίμπια Μιλάνο. Συν η… ταλαιπωρία του ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ματς. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αρκετά άστοχος και με λίγη ενέργεια στην άμυνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Καταλανοί να κάνουν… πάρτι στη ρακέτα και να μην δέχονται πίεση στην περιφέρεια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άλλαξε το ροτέισον του και περίμενε καρτερικά να μπει η λεγόμενη «second unit». Οι παίκτες από τον πάγκο έδωσαν τεράστια ώθηση. Πάλεψαν αφού είχαν περισσότερες δυνάμεις και μάλιστα κατάφεραν να στείλουν στα αποδυτήρια στο +2 τους Πειραιώτες.

Οι βασικοί έδειχναν εκτός ρυθμού με τον Φαλ να βελτιώνεται κάπως στο δεύτερο μέρος. Όπως και ο Βεζένκοφ που στο φινάλε έβαλε και ένα μεγάλο σουτ, έχοντας ξεκουραστεί μετά την καλή εμφάνιση του Πίτερς που του έδωσε ανάσες.

Το φαινόμενο Μπλακ…

Από την στιγμή που ο Μουσταφά Φαλ ήταν ωσεί παρών στην αρχή του ματς ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο στον Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός για ακόμη μία φορά άρπαξε την ευκαιρία και έδωσε μεγάλες μάχες στις δύο ρακέτες. Έδωσε… ξύλο, σκόραρε όταν χρειάστηκε και καθάρισε τα ριμπάουντ. Θυμίζοντας κατά πολύ τις παλιές του στιγμές στη Μακάμπι.

Ένας παίκτης που αποκτήθηκε ως συμπληρωματική λύση στη θέση «5». Πλέον έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον Τζοέλ Μπολομπόι στο ροτέισον και να είναι εκείνος ο δεύτερος σέντερ. Και σε ορισμένες περιπτώσεις να «κλέβει» λεπτά από τον Φαλ, λόγω της εξαιρετικής του νοοτροπίας στα παιχνίδια. Τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Η αλληλοεμπιστοσύνη των ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη

Οι δύο κομβικοί παράγοντες της νίκης με την Μπαρτσελόνα ήταν δίχως άλλο ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Οι δύο Ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν από τον πάγκο και έδωσαν τα πάντα. Σκόραραν από μακριά, έπαιξαν άμυνα και έβγαλαν ενέργεια.

«Όσοι έρχονται από τον πάγκο βοηθούν πολύ και ήταν μια τέτοια βραδιά. Πιστεύω στον Λαρεντζάκη κι εκείνος σε εμένα. Ο κόουτς μας πιστεύει και προσπαθούμε για το καλύτερο», ανέφερε μετά το ματς ο ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός τόνισε για πολλοστή φορά τη λειτουργεία που έχει ο Ολυμπιακός και πως ο ένας στηρίζει τον άλλον. Κάτι που αποδείχθηκε ξανά και στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.