Η Μπενφίκα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσει στο «Ντα Λουζ» με 5-1 την Μπριζ και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Απέναντι στην ομάδα που μετρούσε μόλις μία νίκη στις οκτώ τελευταίες ρεβάνς που έδωσε σε διοργανώσεις της UEFA, την Μπριζ, κι έχοντας στις αποσκευές της το υπέρ της 2-0 στο Βέλγιο, η Μπενφίκα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσει στο «Ντα Λουζ» με 5-1 τους απερχόμενους πρωταθλητές της Jupiler League και να πάρει θριαμβευτικά το πρώτο «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η «σεμνή τελετή» στην πορτογαλική πρωτεύουσα είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι «Αετοί» πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (γκολ και ασίστ από τον Γκονσάλο Ράμος), ενώ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με το τέταρτο του γκολ σε ισάριθμα ματς που αγωνίστηκε στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκονσάλο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «Λουζιτανών», ενώ λίγο αργότερα ο Ζοάο Μάριο με το πέναλτι που εκτέλεσε κατάφερε να σκοράρει και στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του στο Champions League, πιάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του σπουδαίου Εουσέμπιο, ο οποίος μετρούσε 5 σερί ματς με γκολ από τον Μάιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Νέρες στο 78ο λεπτό, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μπριζ ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» με το φοβερό αριστερό βολέ του Μέιγερ στο 87΄.

Οι συνθέσεις

Μπενφίκα (Σμιντ): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Οταμέντι (74′ Μοράτο), Αντόνιο Σίλβα (88′ Βερίσιμο), Μπα (63΄ Ζιλμπέρτο), Τσικίνιο (63′ Νέρες), Φλορεντίνο, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

Μπριζ (Πάρκερ): Μινιολέ, Μάτα (62′ Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βανάκεν (74′ Ριτς), Σόουα (74′ Νουσά), Μέιερ), Λανγκ (46′ Ονιντιέκα), Γιάρεμτσουκ (Γιούτκλα)

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (38΄ Ράφα Σίλβα, 45΄+2,57΄ Γκονσάλο Ράμος, 71΄πεν. Ζοάο Μάριο, 78΄ Νέρες – 87΄ Μέιγερ) ⇒ Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1
Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 7/03 ⇒ Α΄αγ. 0-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 8/03 ⇒ Α΄αγ. 0-1
Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) 8/03 ⇒ Α΄αγ. 1-0
Μάντσεστερ Σ. (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 14/03 ⇒ Α΄αγ. 1-1
Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 14/03 ⇒ Α΄αγ. 0-1
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/03 ⇒ Α΄αγ. 5-2
Νάπολι (Ιταλία)-Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία) 15/03 ⇒ Α΄αγ. 2-0

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!