Την παραίτησή του υπέβαλε ο Νοέλ Λε Γκρε από τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας.

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για το γαλλικό ποδόσφαιρο και ειδικά για την ομοσπονδία της χώρας, καθώς ο Νοέλ Λε Γκρε, ανακοίνωσε στην εκτελεστική επιτροπή, την παραίτηση του από την θέση του προέδρου.

Ο 81χρονος παράγοντας, βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο «στόχαστρο», κατηγορούμενος για ηθική και σεξουαλική παρενόχληση κι έτσι, μετά από 11 χρόνια ως επικεφαλής του γαλλικού ποδοσφαίρου, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πλέον, η FFF «γυρίζει σελίδα», καθώς σύμφωνα με τους επιθεωρητές, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση «Ο Λε Γκρε δεν έχει πλέον την απαραίτητη νομιμότητα να διοικεί και να εκπροσωπεί το γαλλικό ποδόσφαιρο», λαμβάνοντας ιδίως υπ’ όψιν την «ανάρμοστη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών».

Από τις λιγοστές… φωνές, που τάχθηκαν στο πλευρό του Λε Γκρε, ήταν αυτή του προέδρου της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά, ο οποίος επεσήμανε στην σημερινή συζήτηση: «Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης. Η ομοσπονδία είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες ομοσπονδίες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε μια συνολική αξιολόγηση μόλις έχουμε όλα τα στοιχεία».

Η παραίτηση του Λε Γκρε, φαίνεται να «ανοίγει τον δρόμο» στον αντιπρόεδρο, Φιλίπ Ντιαλό, ο οποίος αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του σώματος, μέχρι την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!