Ο Αμερικανός Μπομπ Ρίτσαρντς, ο πρώτος αθλητής, ο οποίος κατέκτησε δύο σερί φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, απεβίωσε.

Ο Αμερικανός Μπομπ Ρίτσαρντς, ο πρώτος αθλητής, ο οποίος κατέκτησε διαδοχικά δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, απεβίωσε την περασμένη Κυριακή (26/2), σε ηλικία 97 ετών.

Ο εκλιπών, είχε το προσωνύμιο «ο ιπτάμενος πάστορας», ενώ υπήρξε Ολυμπιονίκης στην διοργάνωση του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνη το 1956. Οπως έγραψε υιός του, Μπράντον, σε ανάρτηση του στο Facebook, «πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Ο Ρίτσαρντς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 1948, καθώς υπερέβη τα τέσσερα μέτρα και 20 εκατοστά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μπομπ Ρίτσαρντς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ελσίνκι (με άλμα στα 4.55μ). Στην διοργάνωση της Μελβούρνης (1956, άλμα στα 4.56μ.), έγινε ο πρώτος «διπλός» Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.

Εκτοτε, μόνο η Ρωσίδα «θρύλος» του επί κοντώ, Ελενα Ισινμπάγεβα, κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρίτσαρντς, ήταν ο πρώτος -μεταξύ άλλων και ο Μάικλ Τζόρνταν- από μία σειρά αθλητών, οι οποίοι «δάνεισαν» την εικόνα τους στα κουτιά γνωστής εταιρείας δημητριακών, ενώ ήταν ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!