Αυτό που έχει καταφέρει φέτος ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αποδεικνύοντας ξανά τη σταθερότητά του.

«Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν. Ήρθαμε από το Κύπελλο Ελλάδος που είχαμε 3 παιχνίδια σε 3 μέρες. Ήμασταν σε εορταστικό mood στο πρώτο ημίχρονο, είχε περισσότερη ενέργεια η Βαλένθια από εμάς και μεγαλύτερο κίνητρο». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το μεγάλο διπλό που πήρε ο Ολυμπιακός.

Ο Έλληνας τεχνικός με την πρώτη του φράση τα είπε… όλα. Εξηγώντας στη συνέχεια τους λόγους που η συγκεκριμένη νίκη αποκτά άλλη αξία. Κι αυτό γιατί οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν πως ακόμα και στα κακά τους βράδια δεν χάνουν. Πως ακόμα κι αν στραβώσει το ματς έχουν την ψυχραιμία να το γυρίσουν. Κάτι που δεν είναι απλό.

Οι Πειραιώτες έχουν βρει διαφορετικούς τρόπους να κερδίζουν. Κάτι που τους φέρνει επάξια στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας που είναι και ο πρωταρχικός στόχος. Ένα αποτέλεσμα που αυξάνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και γεμίζει με αισιοδοξία το σύνολο.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου

Το παιχνίδι στη «Φοντέτα» ξεκίνησε πολύ στραβά. Ο Ολυμπιακός έδειχνε… άδειος. Χωρίς όρεξη στην άμυνα και με χαλασμένο μυαλό στην επίθεση. Τα λάθη ήταν αρκετά και έτσι έδωσαν το πλεονέκτημα στη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έβαλαν και τα σουτ με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει επικίνδυνα. Κάπου στις αρχές της δεύτερης περιόδου φάνηκαν κάποια αισιόδοξα σημάδια. Αλλά το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού έφερε το ματς ξανά στα μέτρα του.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι Πειραιώτες βρήκαν ξανά τον εαυτό τους. Η άμυνα έδωσε το έναυσμα, και στη συνέχεια βγήκαν μπροστά οι παίκτες κλειδί στην επίθεση. Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός, με τον Βεζένκοφ να δείχνει πως… ξυπνά. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γουόκαπ που όσο κακός ήταν στο ξεκίνημα, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο ήταν κομβικός έπειτα. Ο ΜακΚίσικ βγήκε μπροστά και έβαλε τα σουτ που του έδωσε η άμυνα. Αυτό ήταν. Δεν θέλει και πολύ η ομάδα του Μπαρτζώκα για να βρει ρυθμό. Μόλις συμβεί αυτό αλλάζουν όλα τα δεδομένα στα ματς.

Η αρχηγική άνοδος του Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ίσως ο πιο πολύτιμος παίκτης του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Βεζένκοφ να είναι ο αρχισκόρερ. Μπορεί ο Γουόκαπ να παίζει σημαντικό ρόλο σε άμυνα και δημιουργία. Μπορεί ο Σλούκας να είναι ο «μαέστρος». Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων όμως κάνει τα πάντα. Είναι ο λεγόμενος «Glue Guy». Παίζει καταπληκτική άμυνα. Κατεβάζει ριμπάουντ. Βοηθάει στο κατέβασμα της μπάλας και τη δημιουργία. Και πλέον σκοράρει με μεγάλη σταθερότητα. Και προφανώς αποτελεί τον παίκτη που όλοι σέβονται και εκτιμούν στα αποδυτήρια.

«Ο Κώστας είναι ένας παίκτης που έχει ακούσει πολλά στην Ελλάδα. Ο καθένας μέσα σε δύο βδομάδες γίνεται ο καλύτερος και ο χειρότερος. Όσο τον βλέπω εγώ από το 2010 είναι πάντα σταθερός. Φέτος έχει και έναν λόγο, είναι και ο μπαμπάς μας, γιατί έχει μεγαλώσει πια. Μπράβο σε όλη την ομάδα και συνεχίζουμε». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Σάσα Βεζένκοφ. Που εξηγεί και με το παραπάνω το τι σημαίνει η παρουσία του «Παπ». Και κακά τα ψέματα, όσο ο Παπανικολάου κάνει τοπ εμφανίσεις το ίδιο θα κάνει και ο Ολυμπιακός.