Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της La Liga.

Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της La Liga. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της ισπανικής πρωτεύουσας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» το Σάββατο (25/2, 19:30) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε ένα ματς που πιθανόν αντιπροσωπεύει την τελευταία ελπίδα των «μερένγκες» να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου. Ευρισκόμενοι στο -8 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και στη μέση ενός εξαιρετικά απαιτητικού προγράμματος, οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν έχουν περιθώρια βαθμολογικών απωλειών τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι δηλαδή το clasico της 19ης Μαρτίου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προέρχεται από τον θρίαμβο επί της Λίβερπουλ (5-2) και έχει μπροστά της (2/3) τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, ενώ πιθανότατα θα παραταχθεί χωρίς τον Νταβίντ Αλάμπα, που αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση του «Ανφιλντ».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην άλλη πλευρά της πόλης, η Ατλέτικο βρίσκεται φέτος πολύ πίσω από τους δύο μονομάχους του τίτλου, έχει αποκλειστεί από κύπελλο και Ευρώπη και το μόνο που της απομένει είναι να διατηρήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν για την τέταρτη θέση, οι «ροχιμπλάνκος» χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Μπερναμπέου», όμως εξίσου (αν όχι και περισσότερο) σημαντικό είναι και το γόητρο για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που φέτος μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς με τη Ρεάλ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον συμπατριώτη του Ροντρίγκο Ντε Πολ, που έχει υποστεί θλάση.

Ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει η Μπαρτσελόνα στην Ανδαλουσία, όπου αντιμετωπίζει την Κυριακή (26/2) την Αλμερία. Εχοντας την… πολυτέλεια να γνωρίζει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Μαδρίτης, ο Τσάβι είναι πιθανό να κάνει ένα -έστω και περιορισμένο- rotation, δεδομένου ότι οι «μπλαουγκράνα» θα προέρχονται από τη μάχη του Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ακολουθεί ο ημιτελικός κυπέλλου με την Ρεάλ.

Πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο «Μεστάγια», όπου η απειλούμενη με υποβιβασμό Βαλένθια υποδέχεται την Σοσιεδάδ, η οποία έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση και πλησιάζει στην έξοδο στο Champions League. Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και συνολικά έχουν μόλις ένα βαθμό στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος, όπου στον πάγκο τους έχουν κάτσει τρεις διαφορετικοί προπονητές.

Η βαθμολογία

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.