Η Ιγκα Σβιάτεκ, επιμένει ότι η WTA θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξισωθούν τα έπαθλα ανδρών και γυναικών.

Η Ιγκα Σβιάτεκ, επιμένει ότι η WTA θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μειωθεί η διαφορά στα χρηματικά έπαθλα στο γυναικείο σιρκουί, σε σχέση με τις απολαβές των ανδρών.

Παρά το γεγονός, ότι στα τέσσερα Grand Slam, υπάρχει «ισοτιμία», αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της WTA. Τον περασμένο Ιούνιο, σχετική έρευνα των «Financial Times», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ATP Tour προσφέρει στους παίκτες 75% περισσότερα χρήματα από έπαθλα στα τουρνουά εκτός των Grand Slam.

Ο 21χρονη Πολωνή επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, επεσήμανε ότι μία από τις προτεραιότητες της WTA, που εφέτος συμπληρώνει 50 χρόνια… ζωής- θα πρέπει να είναι η διασφάλιση πως οι αγώνες θα είναι πιο ελκυστικοί για τις παίκτριες και τους συνεργάτες τους, τους διοργανωτές και τους φίλους του τένις.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Προφανώς, θα ήθελα να δω την WTA να εξελίσσεται εμπορικά, να γίνεται πιο δημοφιλής, να μειώνει την διαφορά με την ATP, όσον αφορά τα χρήματα και να προσελκύει φιλάθλους», επεσήμανε η Σβιάτεκ και συνέχισε:

«Το τένις γυναικών, προκαλεί τα ίδια συναισθήματα, με αυτό των ανδρών. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να βρείτε στο γυναικείο τένις και που δεν θα βρείτε στο σιρκουί των ανδρών. Αφού ακούγαμε για μερικά χρόνια ότι δεν ήμασταν καλές στην τακτική, τώρα είμαστε. Υπάρχουν κορυφαίες παίκτριες, που παίζουν πολύ καλά στα περισσότερα τουρνουά». Σβιάτεκ

Στο ίδιο «μήκος κύμματος», τοποθετήθηκε και η Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 3 στον κόσμο): «Ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε, ώστε τα έπαθλα να είναι τα ίδια για όλες τις διοργανώσεις και τα τουρνουά μας, να έχουν περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!