Champions League: Επιστρέφει σήμερα η φάση των «16» με το Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Εννέα μήνες μετά τη «μονομαχία» τους στον τελικό του Champions League που αμαυρώθηκε από επεισόδια και σκηνές βίας στο «Σταντ ντε Φρανς», η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται σήμερα αντιμέτωπες, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League.

Είναι μία από τις τέσσερις -πρώτες- συναντήσεις αυτής της εβδομάδας που ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος της φάσης των «16» στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο.

Έχοντας συνολικά 20 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League (14 η Ρεάλ-6 η Λίβερπουλ), μάλλον δεν υπάρχει πιο εμβληματική συνάντηση-διαφήμιση του Champions League.

Τα όσα είχαν συμβεί τον περασμένο Μάιο στο Σεν Ντενί, με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους φιλάθλους της Λίβερπουλ, η οποία είχε οδηγήσει στην καθυστερημένη έναρξη του τελικού, θα είναι αναγκαστικά στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Η πρόσφατη δημοσίευση μιας ανεξάρτητης έκθεσης που ζήτησε η UEFA, η οποία διαπίστωσε ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν θύματα και η οποία κατονομάζει την UEFA και τη γαλλική αστυνομία ως άμεσα υπεύθυνες, φρόντισε να περιορίσει το θυμό τους.

Η Ρεάλ χωρίς τους Τσουαμενί και Κρόος

Η Ρεάλ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της La Liga, αλλά οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα μετά από 22 αγωνιστικές, θα στερηθεί δύο κορυφαίους άσους της, αφού ο Γάλλος Ορελιέν Τσουαμενί και Γερμανός Τόνι Κρόος είναι άρρωστοι (έχουν γρίπη) και δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που ταξίδεψε για το Λίβερπουλ. Από την άλλη, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι έτοιμος να αγωνιστεί, όπως και ο Ντάνι Καρβαχάλ.

Για τη Λίβερπουλ, η οποία έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης τρεις φορές στις τελευταίες πέντε σεζόν, αυτή η αναμέτρηση δείχνει να είναι ακόμη περισσότερο «σανίδα σωτηρίας», σε μια πολύ χαοτική σεζόν αυτή τη στιγμή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από την -τέταρτη της βαθμολογίας- Τότεναμ, η -8η- Λίβερπουλ βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την τελευταία θέση που δίνει ένα «εισιτήριο» για το επόμενο UCL.

Κυρίως, όμως, προβληματίζουν οι εμφανίσεις των «κόκκινων» από την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα δίνει μερικές φορές την εντύπωση ότι έχει χάσει την ένταση και την σκληρότητα που την οδήγησαν σε τόσες επιτυχίες, με συνέπεια να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Οι «ρεντς», αν και επικράτησαν στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 (1-0), έχασαν πέντε φορές (είχαν και μία ισοπαλία) στις επόμενες έξι, μεταξύ των οποίων δύο φορές στον τελικό, το 2018 στο Κίεβο (3-1) και το Μάιο στο «Σταντ ντε Φρανς» (1-0).

Το… ραντεβού των Μουάνι και Όσιμεν

Ραντάλ Κόλο Μουάνι και Βίκτορ Όσιμεν είναι από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ στα πρωταθλήματά τους και έχουν… ραντεβού σήμερα, όταν η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης υποδεχθεί τη Νάπολι στο “Deutsche Bank Park”.

Αυτές οι δύο ομάδες πήραν σίγουρα διαφορετικούς… δρόμους για να φτάσουν στους «16», με τη Νάπολι να προκρίνεται κερδίζοντας τους πρώτους πέντε αγώνες της, ενώ οι Γερμανοί χρειάστηκαν το β΄ μέρος του τελευταίου αγώνα με τη Σππορτινγκ Λισαβόνας για να «σκαρφαλώσουν» στη δεύτερη θέση του ομίλου τους. Πάντως, η γερμανική ομάδα πάντως έχει εντυπωσιάσει και εντός συνόρων.

Οχι βέβαια όσο η Νάπολι στην Ιταλία, όπου ο πρώτος τίτλος πρωταθλήματος από τη σεζόν 1989/90 φαίνεται απλώς θέμα χρόνου, έστω κι αν ο προπονητής των «παρτενοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, επιμένει να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Το… μάθημα της περασμένης σεζόν για τη Σίτι

Όπως και η Νάπολι, έτσι και η Μάντσεστερ Σίτι είναι, σύμφωνα με τους περισσότερους, το φαβορί για να… προχωρήσει από την διπλή αναμέτρηση με τη Λειψία, καθώς συνεχίζει την αναζήτησή της γι’ αυτό το άπιαστο «στέμμα» του Champions League.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμφίβολα θα θυμίσει στους παίκτες του ότι δεν έλαβαν υπόψη τα προειδοποιητικά λόγια του, όταν η Σίτι ηττήθηκε με 2-1 στη Λειψία στη φάση των ομίλων της περασμένης σεζόνς, αν και η ομάδα του είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να προσέξουν τον Κρίστοφερ Νκούνκου που μόλις επιστρέφει από μακροχρόνιο τραυματισμό, καθώς θυμούνται ότι εναντίον τους σημείωσε χατ-τρικ την περασμένη σεζόν, στην μεταξύ τους αναμέτρηση (6-3) της 1ης αγωνιστικής.

Ο Πέπε «γέφυρα» αναφοράς

Θα πρέπει κάποιος να γυρίσει περισσότερο από 17 χρόνια πίσω για τις τελευταίες συναντήσεις της Πόρτο με την Ίντερ.

Η ιταλική ομάδα έβαλε… φρένο στην υπεράσπισή του τίτλο της Πόρτο στους «16» του UCL τη σεζόν 2004/05, κερδίζοντας 3-1 στον αγώνα ρεβάνς του Σαν Σίρο, μετά από ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, η πορτογαλική ομάδα πήρε κάποια… εκδίκηση την επόμενη σεζόν, κερδίζοντας 2-0 εντός έδρας στη φάση των ομίλων.

Ο -22χρονος τότε- Πέπε έπαιξε σε ολόκληρο τον αγώνα και βοήθησε την Πόρτο να αποκλείσει τους «νερατζούρι» σε εκείνο το τελευταίο παιχνίδι, αλλά είχε καταφέρει να παίξει μόνο δέκα λεπτά ως αλλαγή στα δύο ματς της προηγούμενης σεζόν. Τώρα, στα 39 του, ο πολύπειρος σέντερ μπακ έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αυτή τη σεζόν, αλλά, όταν είναι διαθέσιμος, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!