Η σορός του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία, επέστρεψε στη Γκάνα.

Η σορός του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, επέστρεψε στη γενέτειρά του, τη Γκάνα.

Η πτήση προσγειώθηκε στην Άκρα αργά την Κυριακή και το φέρετρό του μεταφέρθηκε από μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Γκάνας.

Ο Ατσού βρέθηκε νεκρός το Σάββατο κάτω από το σπίτι του στη νότια Τουρκία όπου αγωνιζόταν για την Χατάισπορ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο εξτρέμ έπαιξε 65 φορές με την εθνική ομάδα της Γκάνας και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2015.

Μιλώντας στο αεροδρόμιο Kotoka της πρωτεύουσας Άκρα, ο αντιπρόεδρος της Γκάνας Mahamudu Bawumia δήλωσε: «Ελπίζαμε κάθε μέρα που περνούσε, προσευχόμασταν συνέχεια. Αλλά δυστυχώς, η μοίρα του ήταν αυτή».

Ο Bawumia πρόσθεσε ότι ο εκλιπών ποδοσφαιριστής ήταν πολύ αγαπητός και θα του λείψει πολύ. «Είναι μια οδυνηρή απώλεια, μια πραγματικά πολύ οδυνηρή απώλεια».

Δήλωσε, δε, πως υποσχέθηκε στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή ότι ο Κριστιάν Ατσού θα έχει μια «πρέπουσα» ταφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Γκάνας, την πομπή συνόδευσαν από το αεροδρόμιο η οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή και η πρέσβης της Γκάνας στην Τουρκία. Αρχικά πραγματοποιήθηκε θρησκευτική τελετή και διαβάστηκαν προσευχές.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!