Το Debut.gr θυμάται τι έκαναν πέντε μεγάλοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Ουαλός εξτρέμ μπορεί να μην συνεχίσει σε κάποιο άλλο πόστο στο άθλημα, όμως θα ακολουθήσει μια διαφορετική καριέρα. Όποιος γνωρίζει το πάθος του, θα ξέρει ότι αναφερόμαστε στο γκολφ.

Μάλιστα, θα λάβει μέρος στο «AT&T Pebble Beach Pro-Am». Ένα τουρνουά με συνδυασμό επαγγελματιών παικτών γκολφ και διασημοτήτων, με χρηματικό έπαθλο 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπέιλ δεν είναι ο μόνος που άφησε την «στρογγυλή θεά» και ασχολήθηκε με κάποιο άλλο σπορ.

Έτσι το Debut.gr θυμάται πέντε παίκτες (μαζί με τον Ουαλό) που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα γήπεδο και να αφοσιωθούν σε ένα διαφορετικό άθλημα.

Πάολο Μαλντίνι (Τένις)

Πέρασε 24 ολόκληρα χρόνια στο Μιλάνο με τη φανέλα της αγαπημένης του Μίλαν. Έγινε σημαία των «ροσονέρι» και της Εθνικής Ιταλίας κατακτώντας τα πάντα στην καριέρα του. Το 2009 αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ωστόσο δεν έμεινε μακριά από τον αθλητισμό. Αρχικά αρνήθηκε να γίνει προπονητής, απορρίπτοντας την πρόταση του Κάρλο Αντσελότι. Το 2015 έγινε συνιδιοκτήτης της Miami FC, ενώ το 2017 αποφάσισε να ασχοληθεί με το… τένις.

Κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο τουρνουά στο Aspria Tennis Cup της ATP Challenger Tour, περνώντας τον προκριματικό με τον συμπαίκτη του Στέφανο Λαντόνιο. Αποκλείστηκε όμως στον πρώτο γύρο από τους Μπεντνάρεκ και Πελ με 6-1, 6-1. Μετά την ήττα ο Μαλντίνι παραδέχθηκε πως ήταν το τελευταίο του ματς ως επαγγελματίας.

Πετρ Τσεχ (Χόκεϊ επί πάγου)

Ο καριέρα του Πετρ Τσεχ ως τερματοφύλακας ήταν άκρως επιτυχημένη. Αγωνίστηκε σε Σπάρτα Πράγας, Ρεν, Τσέλσι και Άρσεναλ με τεράστια επιτυχία. Πριν κρεμάσει τα γάντια του το 2019 και αναλάβει σύμβουλος στην αγαπημένη του Τσέλσι.

Μία άλλη… αγάπη για τον Τσέχο ήταν και το χόκεϊ επί πάγου. Όσο ήταν ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να το παρακολουθεί με προσοχή. Και από την στιγμή που βρήκε περισσότερο χρόνο αποφάσισε να ασχοληθεί για τα καλά. Πως; Μα με το να γίνει παίκτης φυσικά.

Στις 9 Οκτωβρίου υπέγραψε με τους Guildford Phoenix της Division 2 στην Αγγλία. Μάλιστα στο ντεμπούτο του τέσσερις μέρες μετά αναδείχθηκε MVP. Ο λόγος ήταν πως έπιασε δύο πέναλτι στη διαδικασία, κερδίζοντας τον αγώνα για την ομάδα του. Τη σεζόν 2021-22 κατέκτησε το τρεμπλ.

Τον Ιούνιο του 2022 αποχώρησε από την Τσέλσι μετά την αγορά της από τον Τοντ Μπόλι και τον περασμένο Νοέμβριο υπέγραψε στους Chelmsford Chieftains της Division 1.

Μάικλ Όουεν (Ιππασία)

Στα χρόνια που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής «τρομοκρατούσε» τις αντίπαλες άμυνες. Παίζοντας σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποφασίζοντας το 2013 να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Η Όουεν είχε αγάπη για τις ιπποδρομίες, έχοντας μάλιστα πολλά άλογα υπό την ιδιοκτησία του. Παρόλα αυτά δεν είχε ασχοληθεί με την ιππασία. Κάτι που άλλαξε το 2017 όταν έκανε τα απαραίτητα μαθήματα και έλαβε μέρος σε διάφορες διοργανώσεις για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Φαμπιέν Μπαρτέζ (Μηχανοκίνητος Αθλητισμός)

Ο Γάλλος τερματοφύλακας υπερασπίστηκε με επιτυχίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του τις εστίες ομάδων όπως η Μαρσέιγ, η Μονακό και φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποφασίζοντας να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2007.

Από το 2008 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όταν συμμετείχε στο Prosche Carrera Cup France. Το 2013 αναδείχθηκε French GT Champion.

Παράλληλα, έχει φτιάξει τη δικιά του ομάδα racing, μαζί με τον πρώην οδηγό της Formula 1, Ολιβιέ Πανίς, που κέρδισε το Monaco Grand Prix του 1996, η οποία συμμετέχει ανά καιρούς σε αγώνες.

Γκάρεθ Μπέιλ (Γκολφ)

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι φυσικά αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός έβαλε τέλος στην καριέρα του παίζοντας σε ομάδες όπως η Τότεναμ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Με τους «μερένχες» κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο σκοράροντας αρκετά κρίσιμα γκολ.

Βέβαια ο Μπέιλ κατηγορήθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι προτιμούσε το γκολφ από το ποδόσφαιρο. Ότι δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στο άθλημα που του έφτιαξε… όνομα.

Πλέον, ο Ουαλός έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει επιτέλους την καρδιά του, λαμβάνοντας μέρος AT&T Pebble Beach Pro-Am όπου και θα διεκδικήσει το έπαθλο των 9 εκατομμυρίων δολαρίων.