«Το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια αλλά η ομαδικότητα και η εξυπνάδα κερδίζουν πρωταθλήματα», έλεγε κάποτε ο θρύλος των Bulls και νυν ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets, Michael Jordan. Σήμερα, ο MJ κλείνει τα 60 του χρόνια και το Debut.gr σας παρουσιάζει μια άγνωστη ιστορία του.

Μπορεί για τους αριθμολάγνους το νούμερο 23 να είναι γρουσούζικο γιατί σχετίζεται με δυστυχήματα, ωστόσο όταν το βλέπουμε στο χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι το φορούσε ο «θρύλος» Μάικλ Τζόρνταν.

Γιατί όμως ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη επέλεξε αυτόν τον αριθμό και όχι κάποιον άλλον; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο αγαπημένος του αριθμός ήταν το 45 αλλά το νούμερο αυτό ήταν ήδη… «κλεισμένο» από τον μεγαλύτερο αδερφό του, Λάρι, ο οποίος έπαιζε επίσης μπάσκετ. Ο Μάικλ τότε αποφάσισε να επιλέξει το μισό του 45 που είναι το 22,5 αλλά επειδή στις φανέλες δεν χωράνε δεκαδικοί αριθμοί, πήρε το 23.

Το 1993 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αγωνιστεί στο μπέιζμπολ. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν ο χαμός του πατέρα του. Όταν όμως επέστρεψε στα παρκέ του ΝΒΑ το 1995, φόρεσε το νούμερο 45, αυτό που πραγματικά του άρεσε.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έμεινε στην ιστορία και για το γεγονός ότι πέρα από τα Νο. 23 και 45, φόρεσε και το 12 και αυτό διότι τον Φεβρουάριο του 1990, ανήμερα της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, η φανέλα του με το Νο. 23 κλάπηκε. Δεύτερη φανέλα με τον αριθμό του δεν υπήρχε κι έτσι αναγκάστηκε να φορέσει μια δεύτερη με το Νο. 12, χωρίς όμως όνομα.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του «θρύλου» των Μπούλς. Όσα ταλέντα κι αν αναδειχθούν, όσοι και αν προσπαθήσουν να του μοιάσουν, εκείνος θα είναι για πάντα ασύγκριτος. Ακόμα και στα παράδοξά του.