Ο Καμ Τόμας είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει ένας από τους ηγέτες των Μπρούκλιν Νετς στο κοντινό μέλλον.

Νέα Υόρκη, Barclays Center, 7 Φεβρουαρίου. Οι Μπρούκλιν Νετς υποδέχονταν τους Φοίνιξ Σανς. Στην τρίτη περίοδο το γήπεδο καλύπτεται από μία ιαχή: «MVP, MVP, MVP». Προσέξτε όμως την ημερομηνία. Οι φίλοι των Νεοϋρκέζων όμως δεν φώναζαν ούτε για τον Κέβιν Ντουράντ, ούτε για τον Καϊρί Ίρβινγκ. Οι δύο σταρ της ομάδας είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν. Ο ένας είχε φύγει ήδη για το Τέξας και ο άλλος ετοιμαζόταν για την Αριζόνα.

Οι ιαχές δεν περίμενε κανείς να είναι για έναν απλό παγκίτη. Κι όμως, ήταν για τον Καμ Τόμας που έχει πάει στην γραμμή να εκτελέσει βολές. Ο νεαρός γκαρντ ήταν στον δρόμο για το τρίτο σερί παιχνίδι που σκόραρε 40+ πόντους. Ποιος θα πίστευε ότι προηγουμένως αυτός ο παίκτης είχε μείνει εκτός σε 16 αγώνες μέσα στη σεζόν λόγω απόφασης του προπονητή.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1623140437677703168

«Υποθέτω πως έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό το φωνάζουν (MVP) μόνο όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε μετά τον αγώνα κόντρα στους Σανς. Είχε σπάσει τα κοντέρ με 43 πόντους. «Στα 21 μου, προσπαθώ να απορροφήσω όλες τις μεγάλες στιγμές όσο μπορώ. Είναι ευχάριστο, αλλά προτιμώ να κερδίζω», κατέληξε. Μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Μια βραδιά που ίσως αποτελέσει εφαλτήριο τόσο για την καριέρα του, όσο και για τους Νετς.

Ο Τόμας έπιασε «φωτιά» και έγινε… Άιβερσον

Μετά την ανταλλαγή των Ντουράντ και Ίρβινγκ, ο Τόμας βρήκε την ευκαιρία του. Οι Νετς μπήκαν σε μια περίεργη φάση και ο 21χρονος βρήκε την ευκαιρία του να λάμψει. Πριν το ματς με τους Σανς είχαν προηγηθεί οι 44 με τους Γουίζαρντς και οι 47 με τους Κλίπερς. Μάλιστα την ημέρα που ο ΛεΜπρόν έκανε το ρεκόρ στο σκοράρισμα κατάφερε να μπει κι εκείνος στα… πρωτοσέλιδα.

Συγκεκριμένα, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκοράρει 40+ πόντους σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μετά τον Άλεν Άιβερσον. Ο «Answer» είχε πετύχει 40+ σε πέντε συνεχόμενα ματς τον Απρίλιο του 1997. Δεν μπόρεσε όμως να φτάσει στον θρύλο των Φιλαδέλφεια Σίξερς, καθώς στον αγώνα με τους Μπουλς μέτρησε 20 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=LA8XCV58ogY

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός: «Είναι τρομερό αν σκεφτεί κανείς ότι τον ξέρω και λίγο. Όταν τον βλέπω στα ματς στη Φιλαδέλφεια αγκαλιαζόμαστε κάθε φορά που είμαι εκεί», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που το όνομά μου αναφέρεται μαζί έναν θρύλο από τα… μέρη μου. Ελπίζω πως βρίσκομαι στο ίδιο μονοπάτι με εκείνον».

Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία

«Όλα μπορούν να γίνουν», είπε ο Τόμας για τη ζωή στο ΝΒΑ. «Εκεί που νομίζεις πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, συμβαίνει. Πρέπει να πατάς γερά στο έδαφος, να είσαι συγκεντρωμένος. Μπορεί να ελέγξεις μόνο όσα… ελέγχονται. Στο τέλος της ημέρας θα ακούσεις διάφορα πράγματα. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος και να βγεις εκεί έξω να διαχειριστείς κάθε κατάσταση».

Πλέον βρίσκεται στη δεύτερή του σεζόν και είναι έτοιμος να πάρει την ευκαιρία. Ή μάλλον την έχει πάρει ήδη. Πέρσι πέρασε αρκετό χρόνο στην G-League με τους Long Island Nets. Δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Τη φετινή χρονιά πέρασε μερικά ματς χωρίς να πάρει συμμετοχή. Στα ματς που ο Ίρβινγκ έμεινε εκτός λόγω της τιμωρίας του μπόρεσε να βγει μπροστά και να βρει ρόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=wcHlaV_Fes4

Μετά την επιστροφή του «Uncle Drew» τα λεπτά του μειώθηκαν, όμως πλέον όλα είναι διαφορετικά. Τώρα που οι Νετς δεν κυνηγούν κάτι έχει όλα τα φόντα να κάνει το βήμα παραπάνω. Το πρώτο δείγμα είναι εξαιρετικό. Έχει σκοράρει στα τελευταία πέντε ματς 44, 47, 43, 20 και 14 πόντους. Βρίσκει πλέον ρυθμό και όλα στη Νέα Υόρκη μοιάζουν πιο φωτεινά.

Δεν υπάρχει πια ούτε Ίρβινγκ, ούτε Ντουράντ. Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους για να δείξουν πράγματα και ο Τόμας είναι ένας από αυτούς. Είναι μόλις 21 ετών, μπορεί να σκοράρει από μακριά, από κοντά και διαθέτει εκρηκτικό πρώτο βήμα. Στο χέρι του είναι λοιπόν να μετατραπεί σε έναν σταρ που θα οδηγήσει το Μπρούκλιν σε καλύτερες μέρες…