Η Μίλαν επέστρεψε με νίκη στα νοκ άουτ του Champions League καθώς επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ χάρη στον Μπραΐμ Ντίαθ.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη επέστρεψε μετά από 104 ημέρες με τους πρώτους αγώνες των νοκ άουτ αγώνων και τις Μπάγερν, Μίλαν να «χαμογελούν» και να βάζουν τις βάσεις για το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση.

Το πρώτο βήμα για τους «8» έκανε και η Μίλαν, με το 1-0 επί της Τότεναμ στο «Σαν Σίρο».

Η εξέλιξη του αγώνα

Η επιστροφή της Μίλαν μετά από περίπου 10 χρόνια στο CL συνοδεύτηκε με νίκη επί της Τότεναμ στο Μιλάνο (1-0), χάρις στο γκολ του Ισπανού Μπραχίμ Ντίας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μπορεί οι «πετεινοί» να μην είχαν ηττηθεί από τους «ροσονέρι» στα τέσσερα μεταξύ τους ευρωπαϊκά ματς (2-2-0), ωστόσο, απόψε οι πρωταθλητές της Serie A έβαλαν τέλος στην αρνητική αυτή παράδοση, όπως και σε αυτή που είχαν απέναντι σε αγγλικές ομάδες στα 10 τελευταία ματς που έδωσαν (8 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Μετά τον Φεβρουάριο του 2011 και το 4-0 επί της Άρσεναλ, η Μίλαν νίκησε για πρώτη φορά σύλλογο από το Νησί και στις 8 Μαρτίου θα πάει στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77′ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86′ Πομπέγκα), Ντίαθ (77′ Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1′ Ρέμπιτς).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81′ Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (71′ Ρισάρλιζον), Πέρισιτς, Σον (81′ Ντανζούμα), Κέιν.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0 (7΄ Ντίας)
Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1 (53΄ Κομάν)
Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/02
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 15/02
Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02
Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 23/02
Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 23/02

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!