Έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση στα τελικά του Eurobasket 2023, η Εθνική Ελλάδος γυναικών έκλεισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά με εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Εσθονία.

Σε αναμέτρηση καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, και έχοντας εξασφαλισμένη μαθηματικά την παρουσία της στο φετινό Eurobasket γυναικών από την πρότελευταια αγωνιστική, η Εθνική μπάσκετ γυναικών πέρασε νικηφόρα από το Ταλίν της Εσθονίας. Επικρατώντας της της χώρας της βαλτικής με 65-67.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα δυσκολεύτηκε αρκετά στην αμφίροπη κατά τη διάρκειά της αναμέτρηση. Στην οποία η γηπεδούχος Εσθονία  προηγήθηκε μάλιστα μέχρι και με 7 πόντους στην τέταρτη περίοδο (58-51). Ωστόσο οι “γαλανόλευκες” με ένα επιμέρους σκορ 12-20 στην τελευταία περίοδο και το τρίποντο της Ευδοκίας Σταμάτη στα 21’’ πριν το φινάλε, έφτασε τελικά στη νίκη.

Για τις γηπεδούχους ξεχώρισαν η Μαγια Μπράτκα με 18 πόντους και η Ανικα Κόστερ. Με την δεύτερη να πραγματοποίει double double (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Για την ελληνική ομάδα, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές βασικές παίκτριες όπως η Μαριέλλα Φασούλα εκτός για λόγους ξεκούρασης, κορυφαία η Σταμάτη με 17 πόντους. Ακολούθησε η Ελεάνα Χριστινάκη με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Με αυτή τη νίκη λοιπόν, η Ελλάδα ολοκληρώνει (και) τυπικά τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Eurobasket 2023, όντας πρώτη στον όμιλο της (ρεκορ 5-1) και πλέον περιμένει για τις 8 Μαρτίου. Τότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση απο την οποία και θα προκύψουν οι αντίπαλοι της στην τελική φάση.

Υπενθυμίζεται οτι το φετινό γυναικείο Eurobasket θα διεξαχθεί στην Σλοβενία και το Ισραήλ από τις 15 εως τις 25 Ιουνίου.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 34-32, 53-47, 65-67

Δείτε τις στατιστικές του αγώνα εδώ