Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε για την επιστροφή της Μίλαν στις νίκες αλλά και για τους Λεάο και Ζιρού.

Η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αρνητικά αποτελέσματα και ο Στέφανο Πιόλι μίλησε στο DAZN για τα θέματα που αφορούν την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανο Πιόλι:

«Πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε αυτό ως μια αναγέννηση. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, ότι η Τορίνο δεν σου επιτρέπει να χτίσεις κινήσεις καθαρά με το υψηλό της πρέσινγκ, αλλά δουλέψαμε πολύ σκληρά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Το γκολ αφαίρεσε και ένα νοητικό μπλοκάρισμα, παίξαμε καλύτερα από ό,τι στην αρχή του αγώνα. Ήταν ένα μικρό βήμα που χρειαζόμασταν. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε αποτελέσματα, δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε αυτό τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που μας προκάλεσε ψυχικό και σωματικό πόνο».

Για τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ:

«Όταν πανηγύριζα, ένιωσα πόνο (γέλια). Δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε αποτελέσματα και δεν τα καταφέραμε. Το να μπούμε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Μια σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να δώσουμε συνέχεια».

Σχετικά με τον σχηματισμό:

«Νομίζω ότι ο προπονητής πρέπει να αναλύσει την απόδοση της ομάδας και να καταλάβει από πού θα ξεκινήσει ξανά. Δεχόμασταν τέσσερα γκολ ανά παιχνίδι και κάτι έλειπε. Έχουμε τα χαρακτηριστικά για να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά δεν με ενδιαφέρει να παίξουμε με άμυνα τριών ή τεσσάρων παικτών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πρέπει να βρούμε τη λάμψη και να ξεκινήσουμε από την αρχή από μια πιο σταθερή αμυντική φάση. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε να παίζουμε με τέσσερις, όταν θα έχουμε καλύτερες συνθήκες, αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε αυτό το πνεύμα. Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να είναι συνεχές για την ανάπτυξή μας.

Θα δούμε, πρέπει να δω τις συνθήκες του Τομόρι και του Μπενάκερ. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που μας μοιάζουν πολύ, θα δούμε τι στρατηγικές θα υιοθετήσουμε. Η ομάδα έχει εξελιχθεί από άποψη τακτικής».

Για τον Λεάο:

«Ο Ράφα είναι ένας παράξενος παίκτης. Πάντα πίστευα ότι αν τον έβαζα πλάγιο θα τον βοηθούσε, αλλά αυτές τις μέρες, όπου τον δοκίμασα, είπε ότι είναι η αγαπημένη του θέση. Αλλά θέλει και πρέπει να δουλέψει στο γήπεδο σε αυτή τη θέση. Θα το δούμε και με βάση τους αντιπάλους».

Σχετικά με τον Ζιρού:

«Ο Όλι είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένας ηγέτης, αλλά νομίζω ότι η Μίλαν έχει πολλούς σημαντικούς παίκτες».

Για τα αποτελέσματα:

«Νιώθεις τα αρνητικά αποτελέσματα, ζεις την ημέρα, την εβδομάδα με ένταση και ανησυχία, με λιγότερη ηρεμία, αλλά προπονητής μιας τόσο υπεύθυνης ομάδας… δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στήριξη των οπαδών. Η ομάδα προσπαθεί να επανέλθει σε κάποια επίπεδα παιχνιδιού».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!