Η πρωταθλήτρια κατάβασης, Ελενα Φαντσίνι, πέθανε σε ηλικία μόλις 37 ετών μετά από μάχη που έδινε από το 2018 με τον καρκίνο.

Θλίψη στον χώρο του χειμερινού αθλητισμού -και όχι μόνο- προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο της Ελενα Φαντσίνι, σε ηλικία μόλις 37 ετών. Η εκλιπούσα, έδινε από το 2018 μία άνιση μάχη με τον καρκίνο, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική ομοσπονδία χιονοδρομίας, πέθανε στο σπίτι της στην πόλη Σολάτο, κοντά στην Μπρέσια.

Το 2005, η Ελενα Φαντσίνι, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάβασης και ειδικευόταν στα αγωνίσματα ταχύτητας, ενώ είχε επικρατήσει σε δύο πολύ δύσκολες καταβάσεις, στην Lake Louise του Καναδά, τον Δεκέμβριο του 2005 και στην Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας, το 2015.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Επίσης, είχε ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άλλες δύο φορές, ενώ η καριέρα της, χαρακτηρίσθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, καθώς όπως συνήθιζε να λέει αυτοσαρκαζόμενη, τα γόνατα της, ήταν «γυάλινα».

Η διάγνωση του 2018, υποχρέωσε την Φαντσίνι, να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, παρά το γεγονός, ότι εκείνη τη χρονιά είχε προσπαθήσει να ξαναρχίσει τους αγώνες, μετά την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου. Ομως, είχε μία πτώση κατά την διάρκεια μιας προπόνησης super-G στο Copper Mountain του Κολοράντο, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα περόνης και σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Τελικά, αποχώρησε από την ενεργό δράση, το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο μήνα, η συμπατριώτισσά της Σοφία Γκότζια, η οποία είναι το «ανερχόμενο αστέρι» στο σκι και ειδική στις καταβάσεις, όπως εκείνη, της αφιέρωσε την νίκη της στην Κορτίνα, προσθέτοντας ότι η Φαντσίνι περνούσε «δύσκολες στιγμές».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!