ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο και επικράτησαν εύκολα των Πειραιωτών.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 3-0 του Ολυμπιακού στο τεράστιο ντέρμπι της φάσης των «4».

Η «Ένωση» μπήκε δυναμικά στο χορτάρι και κατάφερε μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα να ανοίξει το σκορ όταν μετά από τραγική ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γκαρσία νίκησε τον Τζολάκη και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 14′ να μην τελειώνει τη φάση αφού η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και στο 27ο λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν ο Σαμασέκου ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι δραστικά και οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν με το προβάδισμα και χωρίς να έχουν απειληθεί στα αποδυτήρια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Ούσα το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο. Στο 51′ ο Λιβάι Γκάρσία έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 57′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, όμως, να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 76ο λεπτό με τον Εμβιλά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Μπακαμπού έκανε το σουτ και ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε και ο Γάλλος μέσος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν οφσάιντ όταν ο Μπακαμπού έκανε το σουτ, επομένως το γκολ δεν μέτρησε.

Το τελικό 3-0 έγραψε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λιβάι Γκαρσία που μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ.

Το σφύριγμα της λήξης άφησε την ΑΕΚ με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τον Ολυμπιακό να προβληματίζεται για τη ρεβάνς.

Η ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα γίνει το τριήμερο 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, μιας και δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία και ώρα από την ΕΠΟ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός, οι λεπτομέρειες

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Ελίασον (84′ Άμραμπατ), Μάνταλος (84′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (64′ Αραούχο), Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι (46′ Ρόντινει), Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (46′ Φορτούνης), Χουάνγκ (67′ Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπιέλ (39′ λ. τρ. Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (67′ Μπακαμπού), Ροντρίγκες.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!