Φερόμενοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έστησαν ενέδρα σε οπαδούς της Ρόμα κι έκλεψαν τα πανό τους.

Η ιταλική αστυνομία βρίσκεται σε «συναγερμό» για κλιμάκωση οπαδικής βίας, καθώς φερόμενοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έστησαν ενέδρα σε οπαδούς της Ρόμα κι έκλεψαν τα πανό τους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ξένοι οπαδοί ταξίδεψαν στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν έπαιζε στη χώρα κι εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση προς τους αντιπάλους τους.

Η ενέδρα από μια ομάδα ανδρών που φορούσαν μαύρα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (4/2) κοντά στο «Olimpico» μετά τον αγώνα της Ρόμα με την Έμπολι για τη Serie A. 

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η σκληροπυρηνική ομάδα οπαδών της Ρόμα ονόματι «Fedayn», ανέφερε ότι οι δράστες ήταν Σέρβοι, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο «Telegram» έδειξαν ότι είχαν αρπάξει μια τσάντα που περιείχε γιγάντια πανό, που εμφανίζουν ο οπαδοί της Ρόμα μέσα στα γήπεδα την ημέρα του αγώνα.

Η ιταλική αστυνομία ερευνά το περιστατικό και είναι προετοιμασμένη «…για περαιτέρω πιθανά προβλήματα», όπως δήλωσε εκπρόσωπός της. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου συμμαχήσει με ριζοσπαστικά οπαδικά κινήματα ή ultras από τη Νάπολι, οι οποίοι έχουν μια μακροχρόνια αντιπαλότητα με τη Ρόμα.

Οι ultras της Ρόμα και της Νάπολι συγκρούστηκαν σε ιταλικό αυτοκινητόδρομο τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι οπαδοί τους να αποκλειστούν για δύο μήνες από μετακινήσεις σε εκτός έδρας παιχνίδια. Τοπικά ΜΜΕ εικάζουν ότι η επιδρομή του Σαββάτου (4/2) μπορεί να ήταν «απάντηση» στο συγκεκριμένο επεισόδιο.

Η απώλεια των πανό της ομάδας είναι casus belli για τους οπαδούς της Ρόμα, που προειδοποίησαν για «αντίποινα» εάν εμφανιστούν τα διακριτικά τους στο στάδιο «Diego Maradona» της Νάπολης. «Αν τα πανό μας είναι κρεμασμένα ανάποδα στη Νάπολη, θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος», έγραψε ένας ανώνυμος οπαδός στο Facebook.

Την ίδια ώρα οι Ultras της Ίντερ εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. «Αυτή η ενέργεια μπορεί να αλλάξει επικίνδυνα την ισορροπία της δυναμικής που συνδέεται με την αντιπαλότητα… Ελπίζουμε να μην δημιουργήσει προηγούμενο», ανέφεραν. Στον αντίποδα, οι οπαδοί της Λάτσιο, «αιώνιας» αντιπάλου της Ρόμα, 

Αντίθετα, υποστηρικτές από την πόλη αντίπαλο της Ρόμα, Λάτσιο, διέψευσαν τις αναφορές Μέσων Ενημέρωσης περί εμπλοκής τους με τα κλεμμένα πανό. «Αυτή η ιστορική στιγμή ντροπής που υπέστησαν, δεν έχει καμία σχέση με εμάς», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!