Ο Απόστολος Τερζής είναι πάντα εκεί για τον Άρη και το έχει αποδείξει αρκετές φορές...

Για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν και για έκτη συνολικά στην καριέρα του, ο Απόστολος Τερζής αναλαμβάνει το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή στον Άρη. Και, μάλιστα, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε πρώτος αντίπαλος και ετούτη τη φορά να είναι ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον οποίο είχε θριαμβεύσει το 2019, στη δεύτερη θητεία του στους «κίτρινους».

Ο Τερζής ανέλαβε ήδη μια φορά φέτος την τεχνική ηγεσία. Στα τέλη Αυγούστου, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με τον Χερμάν Μπούργος να αποχαιρετά τη Θεσσαλονίκη. Περίπου πέντε μήνες μετά, μία άλλη ήττα, αυτή με 1-0 από τον Ιωνικό στη Νεάπολη, αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Άλαν Πάρντιου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο «πιστός στρατιώτης» Απόστολος Τερζής, είναι και πάλι έτοιμος να… τραβήξει το κάρο από τη λάσπη.

ΣΕΖΟΝ 2018/19

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Τερζής διαδέχθηκε τον Πάκο Ερέρα στον πάγκο του Άρη. Κάθισε για ένα παιχνίδι, τη νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, για τη 10η αγωνιστική της Super League, κι εν συνεχεία παρέδωσε τη σκυτάλη στον Σάββα Παντελίδη.

ΣΕΖΟΝ 2019/20

Δέκα μήνες αργότερα, ο Παντελίδης αποτέλεσε παρελθόν για τον Άρη και, μέχρι να βρεθεί και να «κλείσει» ο Μίχαελ Ένινγκ, ο Τερζής πάλι… έβγαλε το φίδι από την τρύπα. Θρίαμβος στο πρώτο ματς, το 4-0 επί του Παναθηναϊκού, σπουδαία και η ισοπαλία με 2-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά από εκεί και μετά… το χάος. Ακολούθησαν δυο ήττες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το 3-2 από τη Λάρισα (και μάλιστα με τον Άρη να προηγείται 2-0 στο 12’) και το 2-1 από τον Ολυμπιακό (πάλι προηγήθηκαν οι «κίτρινοι», με τον Νικολά Ντιγκινί στο 10’).

ΣΕΖΟΝ 2020/21

Ο αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα στα προκριματικά του Europa League, σηματοδότησε το «τέλος» για τον Ένινγκ. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Τερζής κλήθηκε και πάλι σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού. Ένα παιχνίδι, μια νίκη, το 1-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Ήταν το εφαλτήριο για την καλύτερη πορεία του Άρη τα τελευταία 50 χρόνια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
ΣΕΖΟΝ 2021/22

Όλα τα ωραία, ως γνωστόν, κρατάνε λίγο αν κι ο Μάντζιος κράτησε τη θέση του μέχρι τον Φλεβάρη του 2022. Οι δυο σερί ήττες από Βόλο (0-2 εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (2-0 εκτός), σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο, έφεραν τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό. Και πάλι ο Τερζής φώναξε «παρών», αναλαμβάνοντας την ομάδα λίγες ημέρες πριν το… ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το οποίο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μετά, ανέλαβε ο Μπούργος.

ΣΕΖΟΝ 2022/23

Ο Αργεντινός προπονητής άφησε τη Θεσσαλονίκη έπειτα από 18 ματς, έχοντας απολογισμό 12 νικών, δύο ισοπαλιών και τεσσάρων ηττών, με απολογισμό τερμάτων 31-15. Τον αντικατέστησε ο Τερζής που πήρε ακόμη μία «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης») ενώ στη συνέχεια κέρδισε με 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ήρθε ο Πάρντιου, αλλά κι ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός δεν μακροημέρευσε. Με εννέα νίκες, ισάριθμες ήττες και τρεις ισοπαλίες, η πόρτα της εξόδου άνοιξε εύκολα.

Ο Άρης έχει και πάλι ανάγκη τον Τερζή, με τον 51χρονο Βεροιώτη να είναι πανέτοιμος. Απομένει να φανεί εάν θα συνεχιστεί το θετικό σερί του, με τους «κίτρινους» να υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη (Κυριακή 12/2, 20:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!