Οπαδοί της Μαγιόρκα φαίνονται σε βίντεο να επιτίθενται με ρατσιστικά συνθήματα τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους.

Οπαδοί της Μαγιόρκα φαίνονται σε βίντεο να επιτίθενται με ρατσιστικά συνθήματα τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, στο στάδιο «Son Moix» κατά τη διάρκεια της νίκης των Νησιωτών με 1-0 εναντίον των Μαδρλένων.
Ακούστηκαν να αποκαλούν τον 22χρονο Βραζιλιάνο παίκτη ως «μαϊμού» σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία ροής DAZN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Βινίσιους έχει υποστεί ρατσιστική επίθεση από οπαδούς σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, στο «Camp Nou» εναντίον της Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2021, στην Ατλέτικο τον Σεπτέμβριο του 2022 και στη Βαγιαδολίδ στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Τον Δεκέμβριο, ο Βινίσιους κατηγόρησε τη LaLiga ότι συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για τους ρατσιστές οπαδούς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Πελέ, ο Νεϊμάρ και άλλες κορυφαίες φυσιογνωμίες της Βραζιλίας υπερασπίστηκαν τον Βινίσιους τον Σεπτέμβριο, αφού κάποιον τον επέκρινε σε ισπανικό ποδοσφαιρικό σόου, λέγοντας ότι δεν σέβεται τους αντιπάλους με τους πανηγυρισμούς του, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του με αυτή ενός πιθήκου , κάτι που προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Βινίσιους εξέδωσε τότε μια δίλεπτη δήλωση βίντεο ως απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε «ξενοφοβική και ρατσιστική» προσβολή, λέγοντας ότι «δεν θα σταματήσει να χορεύει» και ότι «η ευτυχία ενός μαύρου Βραζιλιάνου που έχει επιτυχία στην Ευρώπη ενοχλεί» πολλούς ανθρώπους.»

Επιπλέον σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο προπονητής της Μαγιόρκα, Χαβιέρ Αγκίρε, αρνήθηκε ότι οι παίκτες του είχαν βάλει στόχο τον Βινίσιους στον αγώνα, στον οποίο ο Βραζιλιάνος υπέστη 10 φάουλ. Ο Βινίσιους έχει δεχθεί τα περισσότερα φάουλ από οποιονδήποτε παίκτη στη LaLiga αυτή τη σεζόν.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι και οι συμπαίκτες του Βινίσιους προέτρεψαν τη LaLiga και τις αρχές να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τον Βραζιλιάνο από το «κυνήγι» των αντιπάλων αντιπάλων.

Έχοντας υποστεί 79 φάουλ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο Βινίσιους είναι ο παίκτης με τα περισσότερα φάουλ στα κορυφαία επτά πρωταθλήματα της Ευρώπης με μεγάλη διαφορά, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν με 59 φάουλ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!