Βίοι αντίθετοι για τις ελληνικές ομάδες στη «διαβολοβδομάδα», καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει ανίκητος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

Άλλη μία «διαβολοβδομάδα» ολοκληρώθηκε στη Euroleague. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν βίους αντίθετους αφού οι μεν Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2/2 και οι δε Πράσινοι έκαναν το 0/2. Οι αποστολές και των δύο δεν ήταν εύκολες, αλλά μόνο ο ένας κατάφερε να τις φέρει εις πέρας.

Οι Πειραιώτες μοιράστηκαν τα ματς στην Τουρκία και το ΣΕΦ. Αρχικά νίκησαν τη Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη, Καλάθη και Αντετοκούνμπο. Έπειτα φιλοξένησαν την Αναντολού Έφες, παίρνοντας κι εκεί το ροζ φύλλο αγώνα. Το «τριφύλλι», από την άλλη, ταξίδεψε στην Ισπανία. Ηττήθηκε αρχικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια είδε και την Μπασκόνια να επικρατεί.

Ωστόσο και οι δύο ελληνικές ομάδες δεν έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο. Οι μεν επιβεβαίωσαν πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Και οι δε πως δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και απλά βρίσκουν νέους τρόπους για να χάνουν, αλλά ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο.

Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Αν κάποιος έλεγε στους φίλους του Ολυμπιακού πριν τη «διαβολοβδομάδα» ότι θα έκαναν το 2/2 χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς, δεν θα το πίστευαν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε να χάσει τίποτα. Μπήκε με δύο σημαντικές απουσίες και κανείς δεν θα της έλεγε τίποτα αν έχανε και τα δύο ματς. Άλλωστε έπαιζε με τη Φενέρ και την Έφες που αμφότερες καιγόντουσαν για νίκη.

Παρόλα αυτά ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι χτισμένος για να συμβιβάζεται. Έριξε όλα του τα όπλα στην αρένα και δικαιώθηκε. Πήρε αρχικά ένα παλικαρίσιο διπλό στην έδρα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Κάνοντας μια αδιανόητη εμφάνιση αφού η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 30 πόντους. Και όταν οι Τούρκοι απείλησαν να επιστρέψουν είχαν τις λύσεις για να… σβήσουν το ματς μια και καλή.

Η συνέχεια ήρθε στον Πειραιά. Το γεμάτο ΣΕΦ παρακολούθησε τους Ερυθρόλευκους να κάνουν ξανά κατάθεση ψυχής. Κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε το… κεφάλι της. Την «έπνιξε» από την αρχή και δεν της επέτρεψε να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω. Ακόμα και χωρίς τη μαεστρία του Σλούκα. Ή το σουτ του Πίτερς. Μέχρι και ο Μιχάλης Λούντζης βγήκε μπροστά για να κάνει τη δήλωση πως ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα θα πουλάει κάθε βράδυ πολύ ακριβά το… τομάρι του. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

Ένας Παναθηναϊκός που ζει τη μέρα της… Μαρμότας

Περνάμε στην έτερη ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές προσδοκίες ταξιδεύοντας στην Ισπανία. Ήθελε να φανεί ανταγωνιστικός και να μπορέσει να πλησιάσει το πρόσωπο που είχε δείξει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζάλγκιρις. Όχι εύκολη αποστολή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» χτύπησαν αρκετά κοντά στο καλάθι και εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Πράσινων από το δίποντο. Πήραν από νωρίς μια καλή διαφορά την οποία δεν έχασαν. Έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους και το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στο… γραφείο του Τσους Ματέο.

Στη Βασκωνία όμως τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Οι ελπίδες ήταν περισσότερες. Άλλωστε το «τριφύλλι» είχε νικήσει το ΟΑΚΑ την Μπασκόνια. Το ξεκίνημα στο ματς ήταν καταπληκτικό. Ένας Παναθηναϊκός με ρόλους, με ενέργεια στην άμυνα, ευστοχία και αυτοπεποίθηση. Έβαλε στα… καλάθι τους παίκτες του Ζοάν Πενιαρόγια και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά. Κάπου εκεί έγινε το «κλικ» και γυρίσαμε στη μέρα της Μαρμότας.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έμοιαζε να… αποσυνδέθηκε από το δίκτυο. Ξάφνου ξέχασε όσα έκανε σωστά. Όσα της έφεραν το προβάδισμα. Το μυαλό χάλασε για άλλη μια φορά και βγήκαν όλα τα προβλήματα στην επιφάνεια. Η Μπασκόνια φυσικά και το εκμεταλλεύτηκε. Όταν επιτέλους πήγε να βγει μια αντίδραση ο χρόνος δεν έφτανε. Οι Βάσκοι ήλεγχαν το ματς και έφτασαν στη νίκη. Μια από τα ίδια για τον Παναθηναϊκό που δεν έμαθε για ακόμα ένα βράδυ από τα λάθη του. Αυτή τη φορά μόνο άλλαξε ο τρόπος που ήρθε η ήττα, καθώς το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό.