Με τους Ασένσιο και Βινίσιους να πετυχαίνουν δύο πανέμορφα γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Βαλένθια με 2-0.

Την 5η συνεχόμενη νίκη της σε επίσημο ματς απέναντι στη Βαλένθια (τελευταία στις 12/01 με 4-3 στα πέναλτι στον ημιτελικό του Super Cup Ισπανίας) πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (2/02) η Ρεάλ Μαδρίτης, με 2-0, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της εξ αναβολής 17ης αγωνιστικής της LaLiga.

Μετά το 0-0 στο «Σαντιάγκο «Μπερναμπέου» με τη Σοσιεδάδ και το 2-1 της Μπαρτσελόνα επί της Μπέτις (1/02), οι «μερένγκες» δεν είχαν κανένα περιθώριο για νέα απώλεια μέσα στο γήπεδό τους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από δύο ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Ασένσιο και Βινίσιους «εκτέλεσαν» τον Μαμαρντασβίλι και η «βασίλισσα» κατάφερε να επιστρέψει στα «τρίποντα» και να διατηρηθεί στο -5 από την πρωτοπόρο, Μπάρτσα. Μπροστά της θα έχει έναν ολόκληρο β΄ γύρο (19 αγώνες) για να ανατρέψει την κατάσταση και να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο πρωτάθλημα.

Η Βαλένθια παραμένει… σε κρίση και στη μετά-Γκατούζο εποχή. Συμπλήρωσε 5 ματς χωρίς νίκη (4η ήττες και μία ισοπαλία), έχει να κερδίσει από τις 10 Νοεμβρίου (3-0 τη Μπέτις).

Μετά την ήττα από την Βαγιαδολίδ (29/01) ο Ιταλός τεχνικός απομακρύνθηκε και προσωρινά ανέλαβε ο Βόρο, ωστόσο, οι «νυστερίδες» δεν απέφυγαν την 9η ήττα στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες, γεγονός που δεν της επέτρεψε ν΄ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, μετά την αποβολή του Γκάμπριελ Παουλίστα στο 72΄.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο (36′ Καρβαχάλ), Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά, Μόντριτς (66′ Βαλβέρδε), Κρόος (67′ Τσουαμενί), Θεμπάγιος, Ασένσιο, Μπενζεμά (60′ Ροντρίγκο), Βινίσιους

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέρ, Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Γκιγιαμόν, Μούσα (75′ Κομέρ), Αλμέιδα (70′ Μορίμπα), Καστιγέχο (59′ Αντρέ), Καβάνι (75′ Φραν), Λίνο (70′ Λάτο)

Βαθμολογία:

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!