Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή φλόγα θα ξεκινήσει το...ταξίδι της στη Γαλλία από τη Μασσαλία την άνοιξη του 2024 όπως ανακοινώθηκε.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας στη Γαλλία, πριν από τους Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2024), θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024 στη Μασσαλία, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή. Ολυμπιακοί Αγώνες

«Ήταν μια αρκετά φυσική και προφανής επιλογή», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (Cojo), χαιρετίζοντας μια πόλη «παθιασμένη με τον αθλητισμό, ζεστή, δημοφιλή και πολυπολιτισμική», την πόλη της Μασσαλίας έχοντας ιδρυθεί από Έλληνες Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η Μασσαλία θα φιλοξενήσει την ιστιοπλοΐα καθώς και δέκα αγώνες των τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών και ανδρών, στο «Stade Vélodrome». 

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η πλήρης διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας προς στο Παρίσι, μετά την άφιξή της στη Μασσαλία, θα πρέπει να ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τους Αγώνες, δήλωσε ο Τόνι Ενστανγκέ.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει την άνοιξη του 2024 στη Μασσαλία με το περίφημο πλοίο Belem, μετά από δεκαήμερη διαδρομή από την Ελλάδα, όπου, όπως σε κάθε διοργάνωση των Αγώνων, θα έχει προηγουμένως ανάψει κατά τη διάρκεια τελετής στην Ολυμπία.

«Μετά την υποδοχή στις γαλλικές ακτές από μια αρμάδα σκαφών, θα ξεκινήσει μια μεγάλη λαϊκή γιορτή στις αποβάθρες της πόλης», ανακοίνωσαν περαιτέρω οι διοργανωτές σε δελτίο τύπου.

«Στον αθλητισμό, για να πετύχεις, λέμε συχνά ότι πρέπει να κάνεις μια καλή αρχή, γι’ αυτό είναι σημαντικό για εμάς να είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή», πρόσθεσε ο Τόνι Εστανγκέ.

«Η Μασσαλία ιδρύθηκε από Έλληνες που ήρθαν από τη Φώκαια πριν από 2.600 χρόνια. Ζητώντας να καλωσορίσουμε τη φλόγα στις ακτές μας, θέλαμε να επανασυνδεθούμε με αυτή τη μεγάλη ιστορία του μοιράσματος, της αδελφότητας, της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης», καλωσόρισε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!