Από το αυριανό (2/2) μίτινγκ του Γκέτεμποργκ ξεκινά τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου.

Από το αυριανό (2/2) μίτινγκ του Γκέτεμποργκ ξεκινά τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους θα κάνει στη Σουηδία τα πρώτα άλματά του για το 2023, μία χρονιά που και πάλι έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών: ξεκινώντας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, όπου φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος άλτης στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο μήκος, και φτάνοντας ως το Παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης, τον Αύγουστο, όπου θα διεκδικήσει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που λείπει από το παλμαρέ του.

«Μία ακόμη σεζόν, ξεκινάει με στόχο το Ευρωπαϊκό κλειστού. Ο πρώτος αγώνας θα μας δώσει εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σίγουρα δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού πάντα η προετοιμασία μας είναι έτσι δομημένη ώστε τα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα να έρθουν μετά τον τρίτο, τέταρτο αγώνα», είπε ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, και συμπλήρωσε:

«Ωστόσο ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που δε θέλει να χάνει και αυτό σημαίνει πως πάντα κυνηγά το καλύτερο δυνατό. Στον αγώνα του Γκέτεποργκ θέλω θα εκτελέσει λίγα άλματα και όχι όλες τις προσπάθειες. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να τον βγάλω από τον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα αν δεν έχει πετύχει αυτό που θέλει. Μετά τη Σουηδία θα επιστρέψουμε στη Σπάλα και μετά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Τορούν (8/2), θα γυρίσουμε στην Ελλάδα».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στον αγώνα του Γκέτεμποργκ θα συμμετάσχει και ο Τόμπιας Μόντλερ ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Σουηδός έχει κάνει ήδη δύο αγώνες κι έχει καλύτερη επίδοση στα 8,19 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δε θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ. Στο τριπλούν ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος διεκδικούν καλές παρουσίες και παράλληλα θέση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Ο Πανταζής πέτυχε το Σάββατο 16,32 μ. στην ημμερίδα του Αγίου Κοσμά κι έδειξε πως είναι έτοιμος για ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Ανδρικόπουλος, που μπορεί το Σάββατο να έμεινε στα 15,89 μ., είχε όμως, άκυρα άλματα αρκετά πάνω από τα 16,00 μέτρα.

Η Ελευθερία Χριστογεώργου συνεχίζει τους αγώνες της στη Σουηδία, μετά το 1,75 μ. στο μίτινγκ της Ναντ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες, αφού μετά το Γκέτεμποργκο θα συμμετάσχει τόσο στο μίτινγκ ύψους στο Χουστοπέτσε (4/2) όσο και σε αυτό του Τρίνετσκ (7/2). Η Χριστογεώργου έχει ξεπεράσει φέτος το 1,80 μ. στην πρώτη ημερίδα του Αγίου Κοσμά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!